Teknologiayritys aloitti HAMKissa Riihimäen kampuksella

0

Langattomia verkkoja ja laitevalvonnan ratkaisuja tarjoava teknologiayritys on aloittanut toimintansa HAMKin Riihimäen tiloissa. Tavoitteena on luoda kansainvälisiä tehtäviä ja työpaikkoja tiivistyvän yhteistyön avulla.

Keravalla sijaitseva EWS Device Oy (Embedded Wireless Systems) perusti maaliskuussa HAMKin Riihimäen yksikköön tuotekehitysosaston. Osastolla tulee työskentelemään tieto- ja viestintätekniikan opiskelijoita, sekä EWS:n henkilökuntaa.  Jo nyt huhtikuussa kuusi opiskelijaa yhdistää opintoja ja työskentelyä EWS:ssä.

EWS:n toimitusjohtaja Juha Vuorenalustan ja HAMKin tieto- ja viestintätekniikan koulutuspäällikkö Jari Mustajärven mukaan kyseessä on todellinen molempia osapuolia hyödyttävä win-win-tilanne. EWS:n näkökulmasta toiminnan lähtökohtana ovat aina asiakastarpeet ja laitteiden kehitystarpeet. Tuotteilla vastataan laitevalvonnan ja automatisoinnin kysynnän tarpeisiin.

Näköpiirissä on vahva kasvu, sen hallinta vaatii nyt toteutetun tuotekehityksen uudistamisen, meneillään olevan valmistuskapasiteetin noston, sekä jatkossa asiakkuuksien hallintaan ja asennuksiin tarvitaan lisävoimia – linjaa Juha Vuorenalusta.

Kun yrityksen toimipiste on HAMKin tiloissa, opiskelijoiden on entistäkin helpompaa yhdistää opiskelu ja työ.

Sijainti HAMKn tiloissa mahdollistaa työskentelyn ja opiskelun yhdistämisen joustavasti. Opiskelijat voivat käydä välillä tunneilla ja työskennellä muina aikoina yrityksessä, kuvaa tieto- ja viestintätekniikan koulutuspäällikkö Jari Mustajärvi.

Opiskelijat saavat kokemusta aitojen IoT-projektien (Internet of Things) toteuttamisesta yrityksen asiakkaille. Lisäksi he harjoittelevat kanssakäymistä ja viestintää oikeiden asiakkaiden ja kumppaneiden kanssa.

Opiskelijoiden myötä yritys saa paitsi uusia työntekijöitä, myös uusia ideoita. Yritys ei aina ole opettamassa opiskelijoita, vaan heiltä tulee kehitysideoita.

Tämä on antoisaa molemmin puolin. Vuorenalustan mukaan tämä kiteyttää yhteistyön:

Saa tulla kokeilemaan ja tuomaan ideoita!

Lea Mustonen, lehtori, Hämeen ammattikorkeakoulu

 

Julkaistu Aamupostissa 9.4.2018

Leave A Reply