Parviälytystä – terveisiä Amk-päiviltä

0

Tämän vuoden Amk-päivät pidettiin toukokuun puolivälissä Kajaanissa. Teki hyvää käydä kehäkolmosen ulkopuolella kuulemassa ja toteamassa, miten tärkeä ammattikorkeakoulu on alueelle. ”Ilman ammattikorkeakoulua Kajaanista voisi sammuttaa valot”, totesi yksi paikallinen puhuja.

AMK-päivät Kajaanissa

Päivien teema oli opiskelija keskiössä, joka ohjasi puheenvuorot ja keskustelut hienosti oleelliseen: oppimiseen ja osaamiseen, pois rakenteellisista härdelleistä tai rahattomuuden tuskasta. OIi myös ilo nähdä kymmeniä opiskelijoita erilaisissa tehtävissä kuljetuksista opastuksiin ja ohjelmasuorituksiin. Ja kuulla heidän kokemuksiaan opiskelusta, työharjoitteluista ja projekteista sekä kommenttipuheenvuoroissa että epävirallisissa kohtaamisissa.

Päällimmäiseksi ja tärkeimmäksi kotiin tuotavaksi muodostuivat minulle moninaiset yhteydet, joissa korostettiin yhdessä tekemistä, verkostoissa oppimista ja vuorovaikutuksen voimaa. Ei tarvitse yksin osata, päättää tai tietää, vaan voi ottaa kumppanit mukaan. Näin avautuu uusia näköaloja, tuoreita ajatuksia ja itselle tuntemattomia tulokulmia asioihin.

Ei siis lennellä yksin, varsinkaan kun aina ei millään tahdo päästä lentoon. Liitytään parveen, jaetaan ja älytetään yhdessä. Myös ajoittainen älyttömyys on sallittua, se johtaa joskus ihan parhaisiin lopputulemiin.

 

Mervi Friman, strategiapäällikkö, verkosto-, viestintä- ja kv-palvelut
Mervi Friman,
laatu, Korkeakoulupedagogiikka -hanke

Leave A Reply