Zoom: Verkkoistunnon osallistujien roolit

Zoom-verkkoistunnon osallistujien oikeuksien kuvaukset

• Host – host on istunnon vetäjä. Host voi hallita kaikkea istunnossa, osallistujia, istunnon polls-kyselyitä ja breakout roomeja. Istunnon security-painike on hostin näkyvillä. Ohje: Toiminta istunnon hostina
  • Co-host – co-hostilla on avustava rooli istunnon vetämisessä. Co-host voi hallita istunnon osallistujia. Istunnon security-painike on myös co-hostin näkyvillä.
  • Alternative host – jos käyttäjä nimetään alternative hostiksi, tulee hänestä istunnon host, mikäli hän liittyy istuntoon ensimmäisenä. Muussa tapauksessa alternative hostista tulee istunnon co-host.
  • Attendee – istunnon tavallisella osallistujalla on lähtökohtaisesti oikeus jakaa näyttöä sekä käyttää mikrofonia ja web-kameraa. Ohje: Toiminta istunnossa osallistujana

Osallistujien oikeuksien vaihtaminen (host-roolilla)

zoom change participant rights
  1. Avaa osallistujalista.
  2. Vie kursori sen osallistujan nimen päälle, jonka oikeuden haluat vaihtaa.
  3. Paina More-napista. Valitse uusi rooli, esim. Make host, Make co-host tai jos haluat poistaa co-host -oikeuden, valitse Withdraw co-host.
  4. Jos olet antanut host-oikeuden jollekin toiselle, pitää hostin antaa sinulle host-oikeus takaisin.

Huom. host-oikeuden toiselle voi siirtää vain kyseisen istunnon ajaksi. Jos istunto jostain syystä katkeaa, palaa host-oikeuden saanut istuntoon takaisin tavallisena osallistujana.

2 thoughts on “Zoom: Verkkoistunnon osallistujien roolit

1. Paluuviite: ZOOM-palvelu