Zoom: WebEx vs. Zoom käyttötapaukset

Olen käyttänyt WebExiä näin, miten Zoomissa?

WebEx Zoom
Ohjelmat / tiedostot auki valmiiksi omiin välilehtiin Avaa tiedostot valmiiksi ja jaa ne Zoomin Share-toiminnallisuuden kautta tai vaihtoehtoisesti voit jakaa koko työpöydän (huomio, että tuolloin jaossa näkyy kaikki avoinna olevat ikkunat, mm. sähköposti).
WebExin aloitussivulta saatavilla meneillään ja tulevat istunnot Voit luoda Moodle-työtilassa Zoom-tapaamisen lisäämällä ”Zoom meeting”-aktiviteetin työtilaan. Voit perustaa joko kertaluontoisen istunnon tai toistuvan istunnon. Voit muokata tapaamisen asetuksia jatkossa Moodlen tai Zoomin kautta.

Mikäli luot kertaluontoisen istunnon, tulee lähestyvä tapaaminen näkyviin Moodlen etusivulla. Linkki kokoustilaan avautuu Moodlessa 15 minuuttia ennen varsinaista alkuaikaa. Co-hostiksi lisätyt opettajat voivat liittyä tilaan Zoomin kautta koska tahansa.

Jos työtilassa luotu tapaaminen on luonteeltaan toistuva, sessio on aina ns. avoinna. Tällöin opiskelijoiden pääsyä tilaan voi rajoittaa tai sallia ”join before host” -asetusta säätämällä.