Zoom: mitä tietoja osallistujat näkevät Zoom-istunnon aikana tai tallenteella

Voit säädellä, mitä Zoom-istunnon aikana tai tallenteilla näkyy ohjelman käyttöliittymästä tai muista osallistujista. Tämän ohjeen suosituksissa esitellään, miten minimoidaan muiden osallistujien tietojen näkymistä.

Osallistujalista ja keskusteluikkuna

Osallistujalista ja keskusteluikkuna eivät näy istunnon aikana osallistujille, vaikka näytön jako päällä. Osallistujalista ja keskusteluikkuna eivät näy tallenteella.

Web-kameroiden syötteet, osallistujien kuvakkeet ja nimet

Mikäli istunto tallennetaan, web-kameran kuva tallennetaan, mikäli yhdelläkin käyttäjällä on web-kamera päällä.

Jos osallistujilla web-kamerat päällä, osallistujien nimet näkyvät videokuvalaatikoiden alla. Nämä näkyvät myös tallenteella.

• Suositus: Istunnon asetuksiiin voi määrittää oletukseksi, että käyttäjät liittyvät istuntoon ilman videokuvaa. Näin käyttäjä voi itse laittaa videokuvansa päälle.
  • Suositus: video-asetuksista ”Always display participants’ name on their video” pidetään pois päältä, mikäli osallistujien nimiä ei haluta tallenteille näkyviin. Tämä säädetään sovelluksen asetuksista Video-välilehdeltä.
  • Suositus: Videoasetuksista voi valita ”Hide non-video participants”, jolloin osallistujien kuvatkaan eivät näy. Tämä säädetään sovelluksen asetuksista Video-välilehdeltä.
  • Vaihtoehtoinen suositus: Opettaja piilottaa oman videopaneelinsa näytön jaon ollessa päällä More>Hide Video Panel. Tällöin opettaja itse ei näe istunnossa lainkaan web-kameroiden syötteitä, eivätkä ne tule mukaan tallenteelle.

Osallistujien mahdolliset web-kameran syötteet tai kuvat tulevat näkyviin, kun osallistujilla on mikrofoni auki ja mikrofoni poimii jotain ääntä.

• Suositus: osallistujat mykistävät mikrofoninsa tai osallistujien mikrofonit mykistetään.

Breakout-roomit tallenteilla

• Toimintaa breakout roomeissa ei ole mahdollista tallentaa. Vain pääistunto tallennetaan.

Ääniraitojen valinta tallenteelle

• Oletuksena kaikkien osallistujien äänet tallennetaan yhdelle ääniraidalle.
  • Suositus: Sovelluksen Recording-asetuksista valitaan, tallennetaanko yksi raita vai kaikkien asetukset. ”Record a separate audio file for each participant Who speaks”. Istunnon hostin ääniraidalle tallentuu kaikki äänet koko siltä ajalta, kun hostin mikki on päällä. Kannattaa huomioida, että sulkee oman mikrofoninsa siksi aikaa, kun äänessä on joku muu.

Annotointi ja whiteboard

Jos istunnossa hyödynnetään annotointi-työkaluja, on mahdollista laittaa erikseen näkyviin osallistujien nimitieto. Jos nimitieto on käytössä, se on mukana myös tallenteella.

• Suositus: Ei käytetä Show names of annotators -asetusta päällä. Näytön jaon ollessa päällä More>Show/Hide names of annotators.