Videointitilat Hämeenlinnan korkeakoulukeskuksessa

Video Hub C321
(HUOM! Tilat C-323, -324 ja -327 sijaitsevat tilan C321 sisäpuolella)

Henkilökunnalla sekä opiskelijoilla on mahdollisuus tarvittaessa tulla työskentelemään editointityöasemille C321-tilaan. Tilasta löytyy neljä työpistettä, joista jokaisesta löytyy Adobe-ohjelmistot (Photoshop, Premiere, Audition ym), joita voidaan hyödyntää vaativammassakin kuva, -ääni sekä videotuotannossa. Adoben ohjelmistot ovat education -lisenssoinnilla, joten kaupalliseen tarkoitukseen tuotettua materiaalia ei näillä työasemilla voi tehdä. Tilaan pääsee kulkutunnisteella koko henkilökunta.

Ruututallennustila C323

C323 tallennustila sijaitsee Hämeenlinnan korkeakoulukeskuksen C-rakennuksen kolmannessa kerroksessa C321-tilassa. Tila on oivallinen ruututallenteiden tekemiseen tai vaikkapa parin ihmisen keskustelun tallentamiseen podcast -tyylisesti.

Tilassa olevat laitteistot:

 • Laadukas mikrofoni videotallenteiden/luentotallenteiden äänittämiseen (Blu Yeti Pro)
 • Pöytätietokone
 • Laadukkaat kuulokkeet (Shure SRH 440)
 • 2kpl 23″ näyttöjä
 • Kaiuttimet
 • Web-kamera (Logitech Pro 9000)

Tilan varaaminen tapahtuu Peppi-järjestelmän kautta. Jos tarvitset opastusta tilassa olevien laitteiden tai ohjelmien käytössä, ole yhteydessä LeaD-tiimin henkilökuntaan.

Äänitysstudio C324

Tilasta löytyy äänieristetty äänityskoppi, jossa studiolaatuinen mikrofoni. Tilassa on tietokone äänen tallentamista varten ja sitä on mahdollista käyttää kopin ulkopuolelta, mutta myös tarvittaessa sisäpuolelta (1 x tietokone, 2 x näyttöä, hiirtä & näppäimistöä). Tilaa voi varata henkilökunnan osalta Pepistä.

Tilassa olevat laitteistot:

 • Pöytätietokone
 • 2kpl 23″ näyttö (toinen äänityskopissa)
 • kaiuttimet
 • Mikin etuaste
 • Studiomikrofoni (AKG)

Tilaa voidaan käyttää äänen tallentamiseen samoin kuin C323 -tilaa, mutta äänen eristys on tässä tilassa hieman parempi.

Jotta ääni saadaan mikrofonista tietokoneen äänituloon, tarvitsee käyttäjän painaa mikrofonin etuaste päälle.

Videostudio C327

C327 toimii kuvasutilana niin videointeihin, kuin myös valokuvaamiseen. Tila on pieni, mutta sieltä löytyy 3 eri kuvaustaustaa. Videointeihin on kahta eri väristä setuppia ja valokuvaamiseen löytyy valkoinen ja musta taustakartonki. Valokuvaukseen löytyy erikseen salamavalot ja videointeihin 3kpl LED-paneeleja. Riippuen kumpaa videointisetuppia käytät, tarvitsee käyttäjän uudelleen asetella ja siirtää LED-paneeleja hieman. Tilassa on aina valmiina jalustalla yksi videokamera, mutta käyttäjän on tehtävä mikitys itse. Kameroiden ohjeita ja vinkkejä videointiin löydät Videointi -sivulta.

Tilassa olevassa kamerassa on valmiina kiinnitetty ns. prompteri, jonka avulla voit lukea tekstiä katsoessasi samalla kameraan. Prompteri vaatii toimiakseen iPadin, jossa on tähän tarkoitukseen ohjelmisto. Voit kysyä myös prompterin käytöstä lisää LeaD-tiimiltä.

Toinen kuvastaustoista on punaisella ja harmaalla taustaverholla sekä punaisilla tuoleilla ja pienellä pöydällä varustettu. Tässä hoituu esim. kahden ihmisen haastattelu/keskustelu -tyyppinen videointi hyvin.

Toinen setti on taas neljällä korkealla tuolilla varustettu neuvottelupöytä. Pöydälle mahtuu helposti tavaraa kuten läppäri jne. Taustaverhoina vaaleanharmaa ja turkoosi. Teoriassa pöydän ääreen mahtuisi neljä henkilöä, mutta kuvan rajaamisesta ja asettelusta voi neljällä tulla vaikeata. 1-3 henkilöä onnistuu tässä kuvaamaan hyvin.

Valokuvaaminen

Kolmas setti on lähinnä henkilökuvien ottamiseen tarkoitettu setti, joka sisältää valkoisen ja mustan taustakartongin ja 2kpl valokuvausvaloja. Tausta on melko kapea ja tilaa on vähän, joten kokovartalokuviin tämä ei ole paras mahdollinen ympäristö. Valot toimivat langattomalla laukaisimella, joka löytyy tilasta pöydältä. Jos kaipaat apua valokuvasalamoiden käyttöön, ota yhteyttä Lead-tiimiin.

C-talon Lighboard -huone, C234

Hämeenlinnan korkeakoulukeskuksesta löytyy myös Lightboard videointitila. Tila on oma kokonaisuutensa ja se on suunniteltu täysin omatoimisesti käytettäväksi. Ohjeet tilan käyttöön löydät omalta Lightboard -sivulta.

B-talon etäopetustila, B378

Hämeenlinnan korkeakoulukeskuksen B-talosta löytyy myös ruututallentamiseen tarkoitettu tila. Tilasta tietokoneen ja siihen liitetyn laadukkaan mikrofonin lisäksi löytyy Wacom Cintiq -piirtonäyttö, jonka avulla voit liittää käsin piirtämista ja kirjoittamista ruututallennuksiisi. Tilaa käyttääksesi sinun täytyy tuoda mukanasi tietokone, jonka kytket tilasta löytyvään telakkaan. Tilaan pääset ILOQ-älyavaimella (koko henkilökunta) tai vaihtoehtoisesti B-talon normaalilla avaimella.

Tilan laitteet:

 • Laadukas mikrofoni (Rode NT-USB)
 • Piirtonäyttö (Wacom Cintiq Pro 24 Touch + Ergo Stand -teline)
 • 1kpl 27″ näyttö
 • Telakka omaa tietokonetta varten.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.