Urkund-ohje

Plagiointitarkastus tehdään HAMKissa Urkund-järjestelmän kautta.

Urkund-tarkastukseen voi tiedostot toimittaa kahta helppoa reittiä:

Sähköpostitse

• Opiskelija lähettää tarkastettavan työn sähköpostin liitetiedostona opettajan Urkund-osoitteeseen.  Osoitteen muoto on käyttäjätunnus.hamk@analysis.urkund.com. Esimerkiksi opettaja Maija Meikäläisen osoite voisi olla mmeikalainen.hamk@analysis.urkund.com tai maija1.hamk@analysis.urkund.com. Opettajan tarkka Urkund-osoite kannattaa aina varmistaa opettajalta/ohjaajalta.
  • Opiskelija saa Urkundista vahvistuksen työn vastaanottamisesta.
  • Opettaja/ohjaaja saa Urkundista sähköpostitse tarkastusraportin.

Moodlessa (tehtävä, keskustelu, ..)

• Opettaja määrittelee tehtävän asetuksissa, että tämän tehtävän palautetut tiedostot menevät Urkund-tarkastukseen. Oletuksena on, että töitä ei Urkund-tarkasteta. Tehtävän asetuksiin lisättävä analyysiosoite on samanlainen kuin sähköpostitse lähettävissäkin.
  • Opettaja näkee tehtävän arviointisivulla Urkund-tarkastuksen tulokset prosentteina. Tuloksen yhteydessä on linkki, josta pääsee tarkastusraporttiin.
  • Tehtävän asetuksissa määritellään, mitä opiskelija saa itse nähdä työnsä tarkastustuloksista.
  • Urkund-tarkastus voidaan määritellä Moodlessa kaikkiin sellaisiin aktiviteetteihin, joihin palautetaan tai kirjoitetaan jotakin vastaukseksi.
  • Urkund-asetukset:

Miten opettaja saa Urkund-osoitteen?

Urkund-osoitteet rekisteröidään erikseen. Mikäli sinulla ei vielä ole omaa Urkund-osoitetta, tee palvelupyyntö ServiceDesk-järjestelmän kautta.