Tekstitystiedoston tuottaminen Screencast-O-Maticilla

Voit lisätä Speech-to-Text -toiminnallisuudella videossa puhutun puheen tekstiksi automaattisesti tai manuaalisesti. Tämän tekstityksen voit tallentaa erilliseksi tiedostoksi, jota voit hyödyntää esim. Kalturassa videon tekstityksessä.

Pikaohje

(Tuota tai tuo Screenast-O-Maticiin videotiedosto, johon tarvitset tekstitystiedoston.)

1. Avaa ohjelman työpöydältä tekstitettävä video. Valitse CC-painikkeesta joko
    • automaattisesti tuotettu tekstivastine puheelle, Speech-to-Text. Muista tarkistaa valittu kieli TAI
    • manuaalinen tekstitys, Blank captions. Manuaalinen tekstitys generoi tunnistetun puheen perusteella aikaleimat, eli paikat tekstityksille, mutta ei tuota sisältöä.
  2. Tee tarvittaessa korjauksia tekstitykseen.
  3. Kun tekstitys on valmis, tallenna tekstitys tiedostoksi export as -toiminnolla. Tekstitystiedosto on valmis ladattavaksi esimerkiksi Kalturaan ladatun videon yhteyteen, ohje.

1. Siirry SOMissa videon editointinäkymään. Valitse CC-painikkeesta joko automaattinen tai manuaalinen tekstitys.

som-cc

Jos käytät automaattista Speech-to-Text-toimintoa, tarkista kieliasetus.

som create caption

2. Kun SOM on tuottanut automaattiset puheelle tekstivastineen, tee tarvittaessa korjauksia tekstitykseen.

som-editcaption

3. Kun tekstitys on valmis, tallenna samassa näkymässä tekstitys tiedostoksi export as -toiminnolla. Valikko löytyy tekstitysten muokkausikkunan yläpuolelta Captions Text -tekstiä painamalla.

• Valitse SubRip Captions File.
  • Älä muuta tiedostopäätettä .srt.

som captions edit

Tekstitystiedosto on valmis käytettäväksi esimerkiksi Kalturassa, ohje.

Huom. Mikäli olet tehnyt videon SOMilla ja video tarvitsee julkaista videotiedostoksi, muista olla ottamatta tekemääsi tekstitystä mukaan tuotettavaan videotiedostoon.

som no captions