Sway: interaktiivisten materiaalien luomiseen

Sway: interaktiivisten materiaalien luomiseen on osa Microsoftin Office 365 -palvelua. Swayn avulla voit luoda opetusmateriaaleja, raportteja, esityksiä, uutiskirjeitä, portfolioita jne. Sway on vaihtoehto esim. Powerpointin rinnalle tai sen sijasta.

Sway-esitykseen on mahdollista lisätä valokuvia, videoita, äänileikkeitä, kaavioita, twiittejä ja muuta sisältöä viimeistellyksi esitykseksi. Swayn oma kuvahaku on hyvä ominaisuus, koska sen avulla saa haettua vain Creative Commons-lisenssillä merkittyjä kuvia, joita voi materiaaleissa hyödyntää.
Swayllä tehty materiaali on helppo jakaa muille käyttäjille: esim. anonyymisti (julkinen linkki), kirjautumista vaativa linkki, tai upotuksen kautta. Voit luoda visuaalisen ja interaktiivisen esityksen ja jakaa sen linkillä esim. Moodlen moduulityötilaan.

Jakamisen lisäksi Swayllä tehty materiaali on upotettavissa blogiin, OneNoteen, Moodleen tai verkkosivuille. Esimerkiksi kun upotat Sway-esityksen OneNoteen, voit täydentää sitä nauhoittamalla lisäykset puheena tai videona. Tässä esimerkissä opiskelijoilla on mahdollisuus kysyä ja kommentoida esityksen sisällöstä OneNotessa.

Käytä Sway-palvelua kun:

Opettajana:

  • haluat jakaa opiskelijoille visuaaliseti, interaktiiviseti saavutettavasti toteutettua materiaalia
  • työstätte yhdessä yhteisöllisesti muiden moduuliopettajien kanssa yhteistä esitystä
  • työstät kv-vaihdostasi raportin
  • haluat luoda visuaalisen portfolion opetusaiheistasi jne.

Opiskelijana:

  • haluat luoda visuaalisen portfolion opiskeluistasi
  • haluatte rakentaa visuaalisen esityksen ryhmätyöstänne
  • teet työharjoitteluun, kv-vaihdon tai projektiin liittyvää raportointia jne.

Sway:n käyttö mobiilisti

Sway toimii kaikissa nykyaikaisissa mobiiliselaimissa käyttöympäristöstä tai laitteesta riippumatta. Lisäksi Sway löytyy mobiilisovelluksena IOS ja Windows 10 -käyttöympäristöihin.

Sway-ohjeita

Swayn käytön aloittaminen
Tuottaa Sway-materiaaleja saavutettavasti


Voit suorittaa tähän liittyen osaamismerkin (vain HAMKin henkilökunta): O365 Sway

HAMKin osaamismerkin lisäksi voit suorittaa Microsoftin omaa Sway-osaamismerkkiä tai tutustua laadukkaisiin video-ohjeisiin palveluiden käytöstä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.