Sisällöt vanhasta Moodlesta uuteen

Siirrä sisällöt, aineistot ja aktiviteetit vanhasta Moodlesta (moodle.hamk.fi) uuteen Moodleen (learn.hamk.fi) omatoimisesti. Siirto onnistuu varmuuskopioiden avulla. Käyttäjiä tai palautuksia ei voida siirtää.

Vaihe 1. Tee varmuuskopio vanhassa Moodlessa

Tee kurssista varmuuskopio vanhassa Moodlessa (http://moodle.hamk.fi). Käyttäjiä tai käyttäjien tietoja et saa mukaan. Voit hyödyntää aiemmin muodostettuja ryhmiä ja ryhmittelyitä uudessa työtilassa tästä huolimatta.

1. Siirry oikeaan työtilaan
  2. Avaa työtilan asetusten ratasvalikko, josta pääset työtilan asetuksiin. Valitset vVarmuuskopiointi
  3. Voit jättää tarpeettomia sisältöjä pois varmuuskopiosta, ota niiden kohdalta valintarastit pois. Siirry Seuraava/Jatka-painikkella eteenpäin. Älä valitse IM cartridgea.
  4. Useita tarkistusvaiheita, joista eteenpäin sivujen alareunasta löytyvällä Jatka/Seuraava-painikkeella ►► Viimeisenä Suorita varmuuskopiointi. ► Jos kopioitavia sisältöjä ei tarvitse erikseen tarkastaa, valitse ”Hyppää suoraan viimeiseen vaiheeseen”.
  5. Viimeisen vaiheen lopussa ilmoitus: ”Varmuuskopiointi suoritettu onnistuneesti.” Jatka ►
  6. Siirryt Palauta-sivulle jossa hallinnoidaan erilaisia varmuuskopioita. Löydät juuri luomasi tiedoston  Käyttäjän yksityinen varmuuskopioalue -osiosta, jossa uusimmalla päiväyksellä tämä varmuuskopio.
  7. Lataa varmuuskopio omalle tietokoneellesi. Lataa-linkki löytyy tiedostolistauksessa rivin loppupäästä.

Vaihe 2. Hanki työtila uuteen Moodleen

Moodle-työtilojen ja osallistujien hallinnointi tehdään Pepissä. Ohje (Peppi-Moodle). Mikäli vanhassa työtilassa on ollut käytössä Ruudukko-muotoilu, kannattaa ennen seuraavaa vaihetta käydä vaihtamassa tämän uuden työtilan

Vaihe 3. Palauta sisällöt varmuuskopiosta uudessa Moodlessa

1. Siirry Pepissä tilaamaasi, muodostuneeseen tyhjään työtilaan uudessa Moodlessa (http://learn.hamk.fi).
  2. Valitse työtilassa Asetukset – Palauta►
  3. Tuo varmuuskopiotiedosto: valitse ja lataa omalta tietokoneeltasi äsken luotu varmuuskopiotiedosto (backup-moodle2-course-….mbz). Tiedosto löytyy todennäköisesti tiedostonhallinnan Downloads/ Ladatut -kansiosta.
  4. Käynnistä palautus painamalla Palauta-napista.
  5.  A) Vahvista: Vahvista-sivulla näkyy kooste työtilann tiedoista. Valitse Jatka ►
    B) Kohde: Varmista, että teet palautuksen oikeaan työtilaan. Mikäli näkyvillä on Valitse Palauta tähän työtilaan -otsikko, valitse sen alta Yhdistä varmuuskopioitu työtila tähän työtilaan. Huom! Mikäli uudessa työtilassa ei ole ennestään mitään ja haluat uuden työtilan grid-formaattiin, valitse tässä kohtaa Poista ja palauta. Tällöin ruudukko tulee suoraan työtilaan käyttöön ja pikkukuvat tulevat ruudukkonäkymään suoraan mukaan. Yhdistä-toiminto lisää varmuuskopion sisällön työtilaa, Poista ja palauta jyrää mahdollisesti jo työtilassa olevien materiaalien yli. Jatka ►
    C) Asetukset: Valinnat yleensä ok. Seuraava ►
    D) Skeema: Voit muokata nimeä, lyhennettä ja aloituspäivää sekä poistaa valintamerkinnät niiltä sisällöiltä, joita et nyt haluakaan tuoda uuteen työtilaan. Muokkausta varten vaihda ”Korvaa kurssin asetukset”-valintaan Kyllä. Jos varmuuskopioidussa työtilassa oli ryhmiä tai ryhmittelyitä, jotka haluat ottaa mukaan työtilaan, vaihda ”Säilytä nykyiset ryhmät ja ryhmittelyt”-valintaan Kyllä.  Huomioithan, että lyhenteessä voit käyttää vain seuraavia merkkejä: kansainvälinen aakkosto a-ö, numerot, välilyönti, tavuviiva, alaviiva. Seuraava  ►
    E) Esikatsele:
    Tarkistuslista siitä, mitä ollaan uuteen työtilaan tuomassa. Voit tarvittaessa palata edelliseen vaiheeseen. Suorita palautus. ►
    F)
    Prosessi: Moodle näyttää palautuksen etenemispalkin.
    G) Valmis: Moodle saattaa varoittaa versioristiriidasta, voit silti jatkaa palautusta. Vahvista tarvittaessa linkitys opiskelijaroolien kanssa.
    Jatka ►

Jos käytit Ruudukko-formaattia, eivätkä laadikoiden pikkukuvat näy jostain syystä, niin työtilaan varmuuskopion tuonnin jälkeen etusivun kuvat löytyvät tiedoston valinnan kohdalla Palvelimen tiedostot (näkyville tulee polku ja opinnon nimi, jonka alla Kurssiosioiden yhteenveto -kansio, jossa kaikki aiheet/osiot tiedostoineen.

Vaihe 4. Viimeistele uusi työtila

• Voit vaihtaa yläkuvan lisäämällä kuvan työtilan asetuksissa Työtilakuvaukseen liittyvät tiedostot.
  • Työtilakuvauksen teksti ja kuva näkyvät työtilojen koosteessa Moodle-työpöydällä.
  • Sisällön asetteluun vaikuttavat Asetukset / Kurssiformaatti -kohdan valinnat. Kurssimuotoina tarjolla mm. aiheet, ruudukko ja välilehdet.
  • Henkilöt hallinnoidaan Pepin kautta: opettajat lisätään toteutuksen resursseiksi ja ilmoittautuneet opiskelijat hyväksytään toteutukselle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *