PowerPoint: näytön ja diojen tallentaminen

Voit tallentaa PowerPointissa:

  • PowerPoint-diat ja niihin liittyvän äänen
  • tietokoneen ruutua ja siihen liittyvän äänen (mahdollista upottaa osaksi PowerPoint-diaa tai tallentaa sen erillisenä tiedostona) tai

Ohjeet tallentamiseen

  • Ohjeita PowerPoint-esityksen ja äänen tallentamisesta videoksi Microsoftin ohjeessa “Selostuksen ja diojen ajoitukset sisältävän diaesityksen tallentaminen”  (linkki ohjeeseen)
  • Ohjeita ruudun tallennuksesta sekä tallenteen asetuksista Microsoftin ohjeessa ”Näytön tallentaminen PowerPointissa” (linkki ohjeeseen)
  • Ohje esityksen tallentamisesta videoksi Microsoftin ohjeessa ”Esityksen muuntaminen videoksi”  (linkki ohjeeseen)

Tallenteen tekstitys PowerPointissa

Kun videot tekstitetään, niistä tulee saavutettavia, jolloin käyttäjät ovat yhdenvertaisia ja kaikilla on mahdollisuus hyödyntää videomateriaalia opiskelussa. Lisätietoja saavutettavan videon periaatteista ohjeessa “Näin tuotat saavutettavan videon”.

PowerPointissa ei ole mahdollista tuottaa automaattista (vrt. Screencast-O-Matic) tekstitystä vaan sitä varten on tehtävä erillinen tekstitystiedosto, joka tuodaan osaksi tallennetta. Microsoftin ohjeessa “Create closed captions for a video” on ohjeistettu miten voit luoda Notepad-tiedoston tekstitykselle ja ohjeessa “Add closed captions or subtitles in PowerPoint” on ohjeistettu miten tuot tekstiystiedoston osaksi tallennetta. Automaattinen tekstitys ja Stream…. https://support.office.com/en-gb/article/microsoft-stream-automatically-creates-closed-captions-for-videos-8d6ac353-9ff2-4e2b-bca1-329499455308

Tallenteen jakaminen

HAMKissa on käytössä Kaltura-palvelu videoiden jakamiseen, ks. ohje “Kaltura: videon jakaminen”.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.