Pikanäppäinten hyödyntäminen

Windows-käyttöjärjestelmässä on useita pikanäppäimiä ja näppäinyhdistelmiä, jotka auttavat ja nopeuttavat tietokoneen käyttöä.

Windows-näppäin

Windows-näppäin
Windows-näppäin
Windows-näppäin + E Avaa resurssienhallinnan
Windows-näppäin + P Valitsee esitystilan ja yhdistää ulkoiseen näyttöön
 Windows P

Windows-näppäin + L Lukitsee tietokoneen tai vaihtaa tiliä
Windows-näppäin + M Pienentää kaikki ikkunat

Ctrl-näppäin

Ctrl + z Kumoaa toiminnon
Ctrl + x Leikkaa valitun kohteen
Ctrl  + c  Kopioi valitun kohteen
Ctrl + v Liittää valitun kohteen
Ctrl + s Tallentaa
Ctrl Zoomaa (pienentää)
Ctrl + Zoomaa (suurentaa)

Fn+

Fn-näppäimellä saadaan käyttöön kaksi eri komentoa samalle näppäimelle (F1-F12, Home, End ja Insert). Fn-näppäimet ovat laitekohtaisia. Alla olevat ovat tärkeimmät  Dell Latitude 7480 kannettavan Fn-näppäinyhdistelmät.

Dell Latitude 7480 -näppäimistön Fn-yhdistelmät

Fn + F1 Hiljennä audio
Fn + F2 Vähennä ääntä
Fn + F3 Lisää ääntä
Fn + F8 Toggles between external displays and/or the internal LCD
Fn + F11 Vähennä näytön kirkkautta
Fn + F12 Lisää näytön kirkkautta

Näyttökuvien ottaminen kuvakaappaustyökalulla (Snipping Tool)

Kuvakaappaustyökalulla (Snipping Tool) voi ottaa näyttökuvan mistä tahansa kohtaa kuvaruutua.

1. Avaa Snipping Tool. Voit etsiä työkalun suurennuslasin avulla.

2. Kiinnitä Snipping Tool tehtäväpalkkiin (taskbar). Hiiren kaksoispainikkeella työkalun päällä valitse Kiinnitä tehtäväpalkkiin tai Pin to taskbar, jolloin työkalu on helposti saatavilla, kun sitä tarvitset.

3. Aukaise Snipping Tool

4. Ota näyttökuva (New)

5. Tallenna kuva (File – Save as)

Lisätietoa työkalusta

https://support.microsoft.com/fi-fi/help/13776/windows-use-snipping-tool-to-capture-screenshots