Opetuksen suunnittelu ja valmistelu Pepissä ja Moodlessa

Opetuksen suunnittelu ja valmistelu Pepissä

Peppi-järjestelmäkokonaisuus on HAMKin opetuksen suunnittelun, toteuttamisen ja arvioinnin master-järjestelmä, mikä tarkoittaa sitä, että Peppi on kaiken suoritettuihin opintopisteisiin liittyvän tiedon lähde. Tieto suoritetuista opintopisteistä siirtyy valtakunnalliseen VIRTA-tietovarantoon siis yksinomaan Pepin kautta. Miksi tämä tieto on tärkeä jokaiselle opettajalle? Koska suuri osa korkeakoulun rahoituksesta perustuu automaattisesti Pepistä VIRTA:an meneviin tietoihin.

Opetuksen suunnittelu etenee Pepissä siten, että koulutuspäällikkö tekee ensin OPSien tai muun opintotarjonnan pohjalta toteutukset. Kun toteutukset on tehty ja julkaistu opettajille, opettajat pääsevät tekemään toteutussuunnitelmat. Kun opettajat puolestaan julkaisevat toteutussuunnitelmat, näkyvät ne vasta siinä vaiheessa opiskelijoille ja opiskelijoiden on mahdollista ilmoittautua toteutuksille. Toteutussuunnitelmalla pitää olla riittävät tiedot, jotta opiskelija osaa valita omiin tavoitteisiinsa sopivia opintoja. Ilmoittautumiset on paras käsitellä jo ennen toteutuksen alkamista tai viimeistään toteutuksen alussa, jottei tule ongelmia arvioinnin kirjaamisvaiheessa. Arvioinnin kirjaaminen edellyttää aina opiskelijan hyväksyttyä ilmoittautumista.

On siis erittäin tärkeää, että kaikki HAMKin toteutuksilla opiskelevat opiskelijat (myös kaikki kansainvälisten tai kotimaisten yhteistyökumppaneiden HAMKissa opintopisteitä suorittavat opiskelijat) ovat Peppi-järjestelmässä toteutuksille hyväksyttyinä opiskelijoina. Toteutukselle hyväksyminen antaa opiskelijalle pääsyn toteutuksen oppimisalustalle (Moodle) ja hyväksytyn ilmoittautumisen ansiosta hän voi antaa myös moduulipalautteen toteutuksen päättyessä joko HAMK Appin tai verkkosivun https://hamk.fi/moduulipalaute kautta.

Opetuksen suunnittelu ja valmistelu Moodlessa

Kun Pepin toteutussuunnitelma on valmis, opettajat tekevät toteutukselle tarkemman käsikirjoituksen Moodlessa ja huolehtivat toteutuksen Moodle-alustan kaikin puolin kuntoon. Moodlessa on Pepin toteutussuunnitelmaa tarkempi tieto toteutuksesta, tehtävistä materiaaleista yms. Lisätietoa Moodlen toteutussuunnitelman laatimisesta löydät näistä ohjeista: https://blog.hamk.fi/ohjeet/toteutuksen-rakentaminen/

Tulevaisuudessa yhä useampi järjestelmä toimii toisen järjestelmän tukena Pepin ja Moodlen tapaan. Silloin ei riitä, että tiedot ovat kunnossa vain toisessa järjestelmässä. Annettuja ohjeita noudattamalla varmistat, että oikeat tiedot on lisätty oikeisiin paikkoihin ja prosessi etenee sujuvasti alusta loppuun asti. Toki ohjeisiin ja prosesseihin voi aina esittää kehitysehdotuksia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.