Microsoft Office 365

​Office 365 on yhteisöllinen työskentely-ympäristö, joka tarjoaa monipuoliset työkalut pilvipalveluna. Voit käyttää opetuksessa ja opiskelussa O365-palvelun työkaluja itsenäisesti tai hyödyntämällä useampaa työkalua. Voit tehdä esimerkiksi tietovisan Forms-työkalulla ja upottaa sen Sway-esitykseen tai tehdä esityksen Sway-työkalulla ja upottaa se OneNoteen.

HAMKin Office 365 -palveluun sisältyy:

• Outlook: sähköposti ja -kalenteri
  • Henkilöt: organisaation yhteystiedot
  • Oma sivu / My Page: henkilökohtainen aloitussivu
  • OneDrive for Business: henkilökohtainen pilvitallennuspalvelu
  • Työtilat, soveltuu pidempiaikaiseen tiimityöskentelyyn sisältää uutissyötteen, tiedostokirjaston, kalenterin jne.
  • Sivustot, koosteinen näkymä seuraamistasi sivuista ja työtiloista
  • Tehtävät, henkilökohtaisten tehtävien hallinta
  • Office WebApps eli Word, Excel, PowerPoint, OneNote, verkkopohjaiset toimistosovellukset
  • Yammer, sisäisen viestinnän ympäristö
  • Forms, lomakeiden, kyselyiden ja tietovisojen luomiseen
  • Delve, koosteinen näkymä henkilökohtaisista O365-dokumenteista ja oman profiilin tiedot
  • Sway, sovellus verkkopohjaisten interaktiivisten esitysten tekemiseen
  • Class Notebook, ryhmän yhteinen muistikirja
  • Groups, työkalu tiimityöskentelyyn sisältää sähköpostin, kalenterin, tiedostokirjaston
  • Teams, tiimityöskentelyyn tarkoitettu alusta tai hubi, joka koostaa Office 365:n toimintoja kätevästi yhteen.​
  • Planner, tiimien tehtävien ja kehitysprojektien suunnittelu ja hallinta

Ohjeita Moodlen ja O365-palvelun yhteiskäytöstä.

Kirjautuminen Office 365 -palveluihin

Kirjaudu osoitteessa http://intra.hamk.fi tai www.hamk.fi (klikkaa Kirjaudu / Login).
Tämän jälkeen sinulle tulee kirjautumisikkuna johon kirjaudut HAMKin tunnuksillasi. Syötä kenttiin ”User Name” ja ”Password” HAMKin käyttäjätunnuksesi seuraavassa muodossa:

• ​Opiskelijat: käyttäjätunnus@student.hamk.fi (esim. urho1143@student.hamk.fi)
  • Henkilökunta: käyttäjätunnus@hamk.fi​

Voit myös kirjautua Office 365 -palveluun HAMKin Webmailin kautta osoitteessa https://webmail.hamk.fi (käytä samoja tunnuksia kuin mitä mainitaan yllä). Kirjautumisen jälkeen voit siirtyä sivun yläpalkista haluamaasi palveluun (Outlook, Kalenteri, OneDrive, Yammer jne.)

Office 365 -palveluiden tietosuoja

Office 365 – palveluiden tietosuojasta löytyy tietoja Microsoftin sivulta. Kaikki Office 365:een tallennettu tieto sijaitsee Microsoftin palvelimilla. HAMKin tiedot (ks. Where is my data?) sijaitsevat eurooppalaisilla Microsoftin palvelimilla Irlannissa ja Hollannissa. Käyttäjäautentikoinnissa tarvittavia tietoja ja sähköpostiosoitteita säilytetään USA:n tietokonekeskuksissa. Kirjautuminen kuitenkin tehdään HAMKin omien autentikointipalvelinten kautta. Sähköpostien haittaohjelmatarkistusta voidaan joskus kuormantasaustilanteissa) tehdä myös USA:n tietokonekekuksissa.​​
Microsoft ilmoittaa (ks. Regulatory compliance ja Tietosuojan ja suojauksen täydennysosa) , että Office 365-pilvipalvelut noudattavat EU:n vakiosopimusehtoja liittyen tietosuojadirektiiviin (direktiivi 95/46/EY). Microsoft noudattaa tietojen käsittelyssä USA:ssa Safe Harbour-periaatteita (ks. tarkempi selvitys Tietosuojavaltuutetun sivulla), joka varmistaa riittävän tietosuojan myös EU:n ulkopuolella.

Office 365 palveluiden käyttö mobiilisti

Microsoftin tukisivustolta löytyy tietoa Office 365:n käyttöön Windows Phone, Android ja IOS -käyttöjärjestelmillä varustetuilla mobiililaitteilla.

Osaamismerkit

Voit suorittaa Office 365 -palveluun liittyen (vain HAMKin henkilökunta) seuraavat merkit:

O365-osaaja -metamerkin, jossa mukana seuraavat osaamismerkit:

O365 Planner O365 Forms O365 OneNote O365 Office Groups O365 Sway Office Mix O365 Teams

O365 opteuskäytön -osaaja -osaamimserkin:

O365 opetuskäytön -osaaja

HAMKin omien osaamismerkkien lisäksi, voit myös suorittaa Microsoft Educator -yhteisön osaamismerkkiejä tai tutustua siellä olevin laadukkaisiin video-ohjeisiin.

1 thought on “Microsoft Office 365