Muistilista omaa näyttöä jakavalle tai tallentavalle

• Sulje kaikki ylimääräiset ikkunat ja sovellukset.
    • Varmista, että jaettavaksi sopimatonta sisältöä, kuten sähköposteja tai henkilötietoja ei voi vahingossakaan tulla näkyviin.
  • Avaa tarvittavat materiaalit jo valmiiksi tai varmista, että pystyt avaamaan ne helposti.
  • Mikäli käytät useita näyttöjä, tai jaat koneeltasi sisältöä videotykille/televisioruudulle, voit hallita näyttöjen toimintaa näppäinyhdistelmällä Windows-näppäin windowsnappi+P. Tarkempi ohje.
  • Estä tarpeettomat ilmoitukset eri ohjelmista tai järjestelmältä Keskittymisavustaja-toiminnolla (ohje alla).
  • Valitse Älä häritse -tila Teamsiin, Skypeen jne vastaaviin sovelluksiin.
  • Laita oveesi Älä häiritse -lappu tai vastaava, mikäli on mahdollista, että joku saattaa tulla kesken kaiken tilaan.

Kun jaat omaa näyttöäsi, kannattaa siis kaikkien ylimääräisten ikkunoiden sulkemisen lisäksi huolehtia myös siitä, että näytölle ei tule näkyviin tarpeettomia ilmoituksia eri ohjelmista tai järjestelmältä. Tämä onnistuu estämällä estämällä toimintokeskuksesta ilmoitusten lähettäminen Focus assist -eli Keskittymisavustaja-toiminnolla.

focus assist windows 10

Keskittymisavustajan tarkempi ohje, linkki.

Ilmoitus- ja toimintoasetusten muuttaminen, Windows 10

Micoroftin oma ohje tarkempien asetusten säätämiseen, linkki.