Moodle: työtilan perusasetukset

• Työilan nimeä ja lyhennettä voit muuttaa asetuksissa. Avaa ratas-valikko ja valitse  Muokkaa asetuksia > Työtilan nimi. Lyhenteessä voit käyttää seuraavia merkkejä: kansainvälinen aakkosto a-z, numerot, välilyönti, tavuviiva, alaviiva.
  • Oletuksena kaikki uudet työtilat piilotetaan opiskelijoilta. Piilotetut työtilat ovat Navigointi-osiossa viimeisinä. Opettaja ottaa työtilan näkyville parhaaksi katsomaansa aikaan. Asetukset > Muokkaa asetuksia > Työtilan näkyvyys > Näytä. Kun työtila on näkyvillä, opiskelijat löytävät sen Etsi-toiminnolla ja suoraan linkillä (muotoa https://learn.hamk.fi/course/view.php?id=00)
  • Työskentelyn aloitus -ja päättymispäivämäärä on syytä tarkistaa työtilan asetuksista, koska tämän ajoituksen perusteella työtilat näkyvät kaikkien kurssin osallistujien työpöydillä oikea-aikaisesti.
  • Kuvaus-kenttään voi syöttää tarkemman kuvauksen toteutuksesta. Työtilaan liittyvät tiedostot -kenttään tuodusta kuvatiedostosta tulee työtilan kansikuva. Kannattaa huomioida matala ja leveä kuvasuhde.
  • Työtilan rakenteeseen on tarjolla HAMKin Moodlessa useita vaihtoehtoja. Oletuksena formaattina on Aiheet, jolloin sisältö tulee näkyviin kerralla. Muita vaihtoehtoja on esimerkiksi kuvalaatikot (Ruudukko) ja välilehdet (Välilehdet-formaatti). Voit kokeilla ja tutustua eri vaihtoehtoihin Asetukset > Muokkaa asetuksia > Kurssimuoto

Osallistujat

• Pepin kautta luotuihin työtiloihin tuodaan automaattisesti Pepissä toetutukselle asetetut opettajat. Opiskelijat siirtyvät Moodle-työtilaan, kun heidän ilmoittautumisensa on hyväksytty.
  • Voit tarkastella kurssialueen osallistujia valitsemalla Navigaatio-osiosta Osallistujat.
  • Jos työtilan avainta tarvitaan joillekin yksittäisille opiskelijolle, tulee kurssialueelle lisätä ja määrittää itserekisteröityminen Käyttäjähallinta-kohdasta, ks. tarkempi avainohje