Moodle: Sisältöjen kopiointi työtilasta toiseen

Voit kopioida sisältöjä työtilasta toiseen eri tavoin. Alla ohjeistettu menetelmät kevyimmästä kankeimpaan.

Kopiointikori

Kopiointikori sopii käyttöösi, mikäli tarvitset työtilasta vain joitain sisältöjä tai osioita. Kopiointikori palvelee myös silloin parhaiten, kun haluat kerätä useasta työtilasta joitain sisältöjä tai osioita ilman, että jokaista tarvitsisi tuoda tuo-toiminnon kautta. Kopiointikoria käytettäessä voit aina varmistaa, että sisällöt siirtyvät juuri haluaamasi paikkaan. Sisältöjen siirtymisessä menee hetki aikaa, odottele rauhassa.

moodle-kopiointikori

Tuo-toiminto

Tuo-toiminnolla voit opettajaroolissa tuoda samassa Moodlessa olevan aiemman työtilan sisältöjä kokonaan tai osittain toiseen työtilaan.

1. Siirry siihen työtilaan, jolle haluat sisältöjä tuoda.
  2. Avaa ratas-valikko ja valitse Tuo.
  3. Saat näkyville listan omista työtiloistasi. Jos kursseja on enemmän kuin 10, näytetään vain osa. Jos sopivan työtilan nimeä ei näy listalla, hakuruutu listan alapuolella autta. Hae nimellä tai nimen osalla.
  4. Tuonti etenee Jatka-painikkeella.
  5. Tuonnin seuraavissa vaiheissa voit valita mukaan joko kaikki sisällöt (oletus) tai vain osan sisällöistä tuontiin. Kaikki rastilla merkityt tuodaan. Moodle näyttää lähes samat tiedot useampaan kertaan (tilausehdotuslista, pakkauslista, siirtolista), ei kannata hämmästyä.

Työtilasta toiseen siirrettäessä osioiden sisällöt siirtyvät juuri samaan paikkaan, missä ne ovat olleet alkuperäisessäkin työtilassa: viidennen osion sisällöt viidenteen osioon, toisen osion sisällöt toiseen osioon jne.

Jos uudessa työtilassa on jo jotain sisältöä samassa osiossa, kopiodut sisällöt liitetään näiden jatkeeksi. Jos joku on jo muuttanut kyseisen osion nimen joksikin toiseksi, osion nimeksi tulee tämän kopioidun osion nimi.

Tehtävien kalenteripäivät eivät siirry suoraan uuden työtilan kalenteriin. Päiväykset saa työtilan kalenteriin näkyville, kun jokainen tehtävä käydään avaamassa ja tallentamassa.

HUOM. Jos kurssialueella on käytössä Ruudukko (Grid)-kurssiformaatti, näiden ruudukoiden kuvat eivät siirry Tuo-toiminnolla toiselle kurssille, ellet jo ennen tuontia vaihda työtilan kurssiformaattia vastavaasti Ruudukoksi.

Varmuuskopiointi

Voit halutessasi myös siirtää sisältöjä toiseen työtilaan varmuuskopiotiedoston kautta.

1. Tee halutusta työtilastaa varmuuskopio ilman käyttäjiä ja lataa se itsellesi.
  2. Siirry sille Moodle-kurssille, johon haluat samanlaisen pohjan käyttöön.
  3. Vaihda uuden työtilan kurssiformaatti etukäteen vanhaa vastaavaksi: Asetukset > Muokkaa asetuksia > kurssiformaatti. Tallenna muutokset.
  4. Valitse asetuksista Palauta ja hae itsellesi lataama tiedosto
  5. Palauta – Yhdistä nykyiseen kurssiin (älä päällekirjoita kurssin asetuksia)

Jos käytit Ruudukko-formaattia, niin työtilaan varmuuskopion tuonnin jälkeen etusivun kuvat löytyvät tiedoston valinnan kohdalla Palvelimen tiedostot (näkyville tulee polku ja opinnon nimi, jonka alla Kurssiosioiden yhteenveto -kansio, jossa kaikki aiheet/osiot tiedostoineen.

kansiorakenne Kurssiosioiden yhteenveto