Moodle: Sisältöjen kopiointi työtilasta toiseen

Voit kopioida sisältöjä työtilasta toiseen eri tavoin. Alla ohjeistettu menetelmät kevyimmästä kankeimpaan.

Kopiointikori

Kopiointikori sopii käyttöösi, mikäli tarvitset työtilasta vain joitain sisältöjä tai osioita. Kopiointikori palvelee myös silloin parhaiten, kun haluat kerätä useasta työtilasta joitain sisältöjä tai osioita ilman, että jokaista tarvitsisi tuoda tuo-toiminnon kautta. Kopiointikoria käytettäessä voit aina varmistaa, että sisällöt siirtyvät juuri haluaamasi paikkaan. Sisältöjen siirtymisessä menee hetki aikaa, odottele rauhassa.

Lisää kopiointikoriin
Kun muokkaustila on päällä, lisää osio tai sisältö kopiointikoriin muokkaa-painikkeesta avautuvasta valikosta.
Valitse haluamasi osio tai sisältö kopiointikorissa rivin viimeisestä painikkeesta.
Valitse paikka, johon haluat siirtää sisällön. Jos siirrät osion, vahvista, haluatko korvata osion nimen kopioidun osion nimellä.

Tuo-toiminto

Tuo-toiminnolla voit opettajaroolissa tuoda samassa Moodlessa olevan aiemman työtilan sisältöjä kokonaan tai osittain toiseen työtilaan.

  1. Siirry siihen työtilaan, johon haluat sisältöjä tuoda.
  2. Avaa ratas-valikko ja valitse Tuo.
  3. Saat näkyville listan omista työtiloistasi. Jos työtiloja on enemmän kuin 10, näytetään vain osa. Jos sopivan työtilan nimeä ei näy listalla, hakuruutu listan alapuolella auttaa. Hae nimellä tai nimen osalla.
  4. Tuonti etenee Jatka-painikkeella.
  5. Tuonnin seuraavissa vaiheissa voit valita tuotavaksi joko kaikki sisällöt (oletus) tai vain osan sisällöistä. Kaikki rastilla merkityt tuodaan. Moodle näyttää lähes samat tiedot useampaan kertaan (tilausehdotuslista, pakkauslista, siirtolista), ei kannata hämmästyä.

Työtilasta toiseen siirrettäessä osioiden sisällöt siirtyvät juuri samaan paikkaan, missä ne ovat olleet alkuperäisessäkin työtilassa: viidennen osion sisällöt viidenteen osioon, toisen osion sisällöt toiseen osioon jne.

Jos uudessa työtilassa on jo jotain sisältöä samassa osiossa, kopiodut sisällöt liitetään näiden jatkeeksi. Jos joku on jo muuttanut kyseisen osion nimen joksikin toiseksi, osion nimeksi tulee tämän kopioidun osion nimi.

Tehtävien kalenteripäivät eivät siirry suoraan uuden työtilan kalenteriin. Päiväykset saa työtilan kalenteriin näkyville, kun jokainen tehtävä käydään avaamassa ja tallentamassa.

HUOM. Jos työtilassa on käytössä Ruudukko (Grid)-kurssiformaatti, näiden ruudukoiden kuvat eivät siirry Tuo-toiminnolla toiselle kurssille, ellet jo ennen tuontia vaihda työtilan kurssiformaattia vastavaasti Ruudukoksi.

Varmuuskopiointi

Voit halutessasi myös siirtää sisältöjä toiseen työtilaan varmuuskopiotiedoston kautta.

  1. Tee halutusta työtilasta varmuuskopio ilman käyttäjiä ja lataa se omalle tietokoneellesi.
  2. Siirry siihen Moodle-työtilaan, johon haluat samanlaisen pohjan käyttöön.
  3. Vaihda uuden työtilan kurssiformaatti etukäteen vanhaa vastaavaksi: Asetukset > Muokkaa asetuksia > kurssiformaatti. Tallenna muutokset.
  4. Valitse asetuksista Palauta ja hae omalle tietokoneellesi lataamasi tiedosto.
  5. Palauta – Yhdistä nykyiseen kurssiin (älä päällekirjoita kurssin asetuksia)

Jos käytit Ruudukko-formaattia, niin työtilaan varmuuskopion tuonnin jälkeen etusivun kuvat löytyvät tiedoston valinnan kohdalla Palvelimen tiedostot (näkyville tulee polku ja opinnon nimi, jonka alla Työtilaosioiden yhteenvedot -kansio, jossa kaikki aiheet/osiot tiedostoineen.

Tiedostovalitsimessa Palvelimen tiedostot – Työtilaosoiden yhteenvedot, kuvat ovat osiokohtaisissa kansioissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.