Moodle: opiskelija palauttaa tehtävään videon

Opiskelijat voivat palauttaa tehtävään videon kolmella eri tavalla. Joko verkkoteksti-asetuksella tekstieditorin painikkeen kautta, jaettuna linkkinä perinteiseen tehtävään tai Kaltura Media Assignment -aktiviteettiin. Opiskelijan ohje: linkki

Videotehtävän määrittäminen siten, että tehtävänpalautus tehdään tehtävänpalautukseen tekstieditorin painikkeen kautta

Tehdään perinteinen tehtävä-aktiviteetti, jossa palautus tapahtuu verkkotekstinä. Palautuksessa hyödynnetään tekstieditorin Kaltura-painiketta, josta opiskelija voi suoraan tuoda Kalturaan lataamansa videon. Video voi olla yksityinen, piilotettu tai julkinen, jotta sen voi palauttaa tekstieditorin painikkeen kautta.

1. Siirry Moodleen ja ko. toteutuksen työtilaan.
  2. Aseta muokkaustila päälle ja valitse Lisää aktiviteetti tai aineisto > Tehtävä
  3. Kirjoita tehtävän nimi ja kuvaus-kenttään tarkka tehtävänanto.  Ohjeista toimimaan ohjeen kohdan B mukaisesti. Määritä päivämäärät ja valitse palautusmuodoksi Verkkoteksti.
  4. Tarkista ja määritä halutessasi muut asetukset. Tallenna lopuksi muutokset.

online text assignment

Videotehtävän määrittäminen siten, että palautus tehdään linkin avulla

Tehdään perinteinen tehtävä-aktiviteetti, jossa palautus tapahtuu verkkotekstinä. Opiskelija siis tuottaa videon ja julkaisee sen julkisena/piilotettuna). Tämän jälkeen hän palauttaa videon linkin opettajalle katsottavaksi.

1. Siirry Moodleen ja ko. toteutuksen työtilaan.
  2. Aseta muokkaustila päälle ja valitse Lisää aktiviteetti tai aineisto > Tehtävä
  3. Kirjoita tehtävän nimi ja kuvaus-kenttään tarkka tehtävänanto. Määritä päivämäärät ja valitse palautusmuodoksi Verkkoteksti.
  4. Tarkista ja määritä halutessasi muut asetukset. Tallenna lopuksi muutokset.

online text assignment

Videon on linkkiä jaettaessa oltava julkisuusasteeltaan aina joko puolijulkinen (piilotettu) tai julkinen, joten kuka tahansa linkin käsiinsä saanut voi käydä katsomassa videon. Tämä unohtuu monesti tarkistaa, joten kannattaa ohjeistaa tämä tarkasti tai suosia tekstieditorin kautta tapahtuvaa videon upotusta verkkotekstipalautuksessa.

Kaltura Media Assignment -aktiviteetti

Kaltura Media Assignment -aktiviteetti ottaa vastaan opiskelijoiden Kaltura-videot. Tehtävään ei voi palauttaa tiedostoja tai verkkotekstiä.

Opiskelija palauttaa videon tehtävään valitsemalla sen suoraan omasta videolistauksestaan.

1. Siirry Moodleen ja ko. toteutuksen työtilaan.
2. Aseta muokkaustila päälle ja valitse Lisää aktiviteetti tai aineisto > Kaltura Media Assignment
add media assignment
3. Kirjoita tehtävän nimi ja kuvaus-kenttään tarkka tehtävänanto. Määritä päivämäärät ja tarkasta muut asetukset

media assignment settings

4. Tallenna muutokset.