Moodle: työtilojen metalinkitys

Metalinkitys poimii yhden työtilan kaikki jäsenet mukaan toiselle kurssille osallistujiksi. HUOM. Metalinkityksen kautta ei muodostu samanlaista yhteyttä toteutuksen ja työtilan käyttäjien välillä, kuin tekemällä yhdistämisen Pepin toteutuksella. Tällöin osallistujien hallinnointi tehdään Pepissä ja osallistujatiedot päivittyvät automaattisesti Moodle-kurssialueelle.

Ohje useamman toteutuksen yhdistämiseen yhteen työtilaan: https://blog.hamk.fi/ohjeet/moodle-kurssialueen-perustaminen/.

Mihin metalinkkiä voi käyttää?

Mikäli haluat yhdessä työtilassa olevien opiskelijoiden automaattisesti olevan mukana toisessakin työtilassa. Muistutus: metalinkityksen kautta ei muodostu samanlaista yhteyttä varsinaisen toteutuksen ja työtilan käyttäjien välillä, kuin tekemällä yhdistämisen Pepin toteutuksella.

Mitä teen?

Metalinkin saa luotua ”pääkurssilla” seuraavasti:

Kun olet työtilassa, valitse Navigaatio-osiosta Osallistujat. Osallistujat-sivulla on ratas-painike, josta painamalla saat auki valikon. Valitse Osallistujien lisäämistavat. Lisää lisäämistapa ja valitse listalta Kurssin meta-linkki.

Valitse Linkitä kurssi -listalta, minkä oman kurssisi jäsenet (opiskelijat) haluat mukaan tälle kurssille koko ryhmänä, klikkaa Lisää lisäämistapa. Voit myös kirjoittaa ja hakea sopivaa kurssia nimen mukaan valikosta.

Jos haluat useamman kurssin jäsenet mukaan, toista edelliset vaiheet jokaisen lisättävän toteutuksen osalta. Metalinkkejä pitäisi näkyä listalla lopulta yhtä monta kuin on liitettyjä/linkitettyjä toteutuksia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.