Moodle-työtilan perustaminen

Moodle-kurssialueiden ja osallistujien hallinnointi tehdään Pepissä. Tämä koskee kaikkia toteutuksia, jotka Pepistä löytyvät. Varmistathan, että olet määritellyt Pepin toteutukselle opettajatiedot intrassa olevan Koulutussuunnittelu -> Suunnittelijan ohje toteutuksen tekemiseksi mukaisesti.

A. Jos toteutuksella ei vielä ole Moodle-työtilaa

Pepin toteutussuunnitelmalta kohdasta Oppimisympäristöt löytyy painike “Lisää kurssialue oppimisympäristöön”, jolla pystyy perustamaan kyseiselle toteutukselle uuden tyhjän Moodle-työtilan.

Moodle kurssin perustaminen Pepissä

Vaiheet:

 1. Klikkaa + Lisää kurssialue oppimisympäristöön.
 2. Avautuu ikkuna, johon EI KIRJOITETA MITÄÄN.
 3. Klikkaa Tallenna-painiketta. Moodle-kurssialue muodostuu muutamassa sekunnissa.

Mikäli saat seuraavan virheilmoituksen, ota yhteyttä ServiceDeskiin.

Moodle-työtila muodostuu seuraavasti:

 • Kurssin nimi = Moduulin / toteutuksen nimi ja tunnus
  Kurssin lyhytnimi = Moduulin / toteutuksen tunnus
  Kurssin näkyvyys = Piilota (Opettaja käy laittamassa näkyviin, kun kurssialue on valmis julkaistavaksi.)
 • Työtilaan liitetään automaattisesti toteutuksen vastuuhenkilö ja opettajat sekä toteutukselle hyväksytyt opiskelijat. Jos opiskelijan ilmoittautuminen toteutukselle hylätään tai perutaan, opiskelija poistuu myös toteutuksen Moodle-kurssialueelta.

Moodle-työtilan sisältöjen kopiointi tehdään Moodlessa ohjeen mukaisesti.

B. Aiemmin tilatun Moodle-työtilan yhdistäminen toteutukseen Pepissä tai usean toteutuksen yhdistäminen samaan työtilaan

Mikäli samaan työtilaan halutaan yhdistää kahden tai useamman toteutuksen toiminta henkilöineen, ensin luodaan yhdelle toteutukselle Moodle-työtila A-kohdan ohjeilla ja muiden toteutusten kohdalla tehdään yhdistäminen seuraavasti:

 • Klikkaa Pepissä ko. toteutussuunnitelmalta Oppimisympäristöt -> Lisää kurssialue oppimisympäristöön -painiketta.
 • Kopioi Moodlessa olemassa olevan Moodle-työtilan asetuksista Kurssin lyhenne ja liitä se Pepissä kenttään Liitä valmiiseen Moodle-kurssiin. Tämä luo linkin Pepissä olevan toteutuksen ja Moodle-työtilan välille. Tällöin osallistujien hallinnointi tehdään Pepissä ja osallistujatiedot päivittyvät automaattisesti Moodle-kurssialueelle.

B1 Vanhaan Moodleen yhdistetyn toteutuksen vaihtaminen learn.hamk.fi-ympäristön työtilaksi tai uuden Moodlen työtilan uudelleen yhdistäminen

 • Poista  työtilan linkitys Pepissä toteutuksen tiedoista.
  • Jos learn.hamk.fi-ympäristöön ei ole vielä tilattu työtilaa, toimi poiston jälkeen näin: Poiston jälkeen paina “Lisää kurssialue oppimisympäristöön”-painikkeesta, ja jatka kohdan A ohjeiden mukaan.
  • Jos uuden Moodlen puolella on jo jokin työtila, jonka haluat yhdistää toteutukselle, toimi poiston jälkeen näin: Kopioi Moodlessa olemassa olevan Moodle-työtilan asetuksista Kurssin lyhenne ja liitä se Pepissä kenttään Liitä valmiiseen Moodle-kurssiin.

vanha linkitys moodle peppi

C. Jos toteutusta ei löydy vielä Pepistä

Jos totetusta ei ole tehty vielä Peppiin, tilaa työtila Moodlessa yläpalkista löytyvän Info-valikon Tilaa kurssialue -painikkeen kautta. Kun toteutus on tehty Peppiin, toimi kohdan B ohjeen mukaisesti.

D. Ongelmia hyväksyttyjen opiskelijoiden siirtymisessä Peppi-toteutuksen tiedoista Moodle-työtilaan?

Avaa Pepissä toteutuksen tietojen muokkaustila. Paina Tallenna-nappia. Näennäinen tietojen päivitys päivittää tietoja myös Moodleen.

Jos opiskelijat eivät näinkään siirry, poista työtilan linkitys toteutukselta ja lisää uudelleen, tässä käytä tuota jo olemassa olevan työtilan lyhennettä (toimi kohdan B.1 ohjetta mukaillen).

Älä käytä työtilan lyhenteessä ääkkösiä tai muita työtilan perusasetusten ohjeessa mainittuja erikoismerkkejä.

Eräät täydennyskoulutuksen toteutukset

Osa täydennyskoulutuksen toteutuksista hallinnoidaan ASIO-järjestelmässä. Tällöin Moodle-kurssialueetkin lisätään ASIOssa.

Muut Moodle-kurssialueet

Jos erityisestä syystä tarvitset Moodle-kurssialueen muulle kuin Pepissä tai Asiossa olevalle toteutukselle, tee kurssialueen tilaus Moodlessa -> Info -> Tilaa kurssialue. Saat sähköpostiin tiedon tilauksen hyväksymisestä. Tilaaja liitetään opettajaksi luodulle Moodle-kurssialueelle.

 • Osallistujien lisäämiseksi kurssialueelle on luotava kurssiavain. Ohje avaimen lisäämiseen.
 • Näiden muiden, käsin luotujen Moodle-kurssialueiden osallistujien hallinnointi hoidetaan kokonaan Moodlessa.
 • Huom! Muita kurssialueita ei saa enää käyttää opintopisteitä tuottavassa toiminnassa.

4 thoughts on “Moodle-työtilan perustaminen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.