Moodle: käyttäjien lisääminen työtiloihin

Moodle-työtilaan voi asettaa useita avaimia/liittymistapoja. Ensisijaisesti käyttäjät tulevat työtiloihin Pepin toteutusten kautta.

Avain opiskelijalle

Kun olet työtilassa, valitse Navigaatio-osiosta Osallistujat. Osallistujat-sivulla on ratas-painike, josta painamalla saat auki valikon. Valitse Osallistujien lisäämistavat.

moodle osallistujien lisäämistavaat

Avautuu uusi sivu, josta näkee käytössä olevat lisäämistavat ja tarvittaessa näitä voi muokata (ratas-ikoni) tai lisätä alasvetovalikosta. Silmä-ikonilla lisäämistavan voi ottaa käyttöön tai poistaa käytöstä.

A. Jos osallistujien lisäämistavoista löytyy jo valmiiksi Itserekisteröityminen (Opiskelija), muokkaa sitä ratas-ikonin kautta ja vaihda haluamasi kurssiavain.

Moodle itserekisteröitymisen asetukset

B. Jos Itserekisteröityminen (Opiskelija) -rekisteröitymistapaa ei löydy listalta, voit lisätä sen alasvetovalikon kautta (Valitse > Itserekisteröityminen)

moodle itserek

moodle itserek tiedot

Ratas-ikonia klikkaamalla avautuu asetussivu, jossa voidaan muokata myöhemminkin asetuksia.

1. Anna rekisteröitymistavalle kuvaava nimi.
  2. Määritä kurssiavain. HUOM. Avaimessa on oltava vähintään yksi iso kirjain, yksi pieni kirjain ja yksi erikoismerkki.
  3. Määritä rooli -asetuksella määritetään rekisteröityvien käyttäjien rooli. Oletuksena on opiskelija.
  4. Halutessasi voit myös laatia opiskelijoille tervetuloviestin, jonka he näkevät liittyessään työtilan jäseneksi.

Muista tallentaa aina muutokset.

HUOM! Jos haluat sallia kenen tahansa Moodlen käyttäjän rekisteröityvän työtilaan, ota käyttöön itserekisteröityminen, mutta älä lisää kurssiavainta. Jos kurssi halutaan rajata tietylle joukolle, avain tulee määrittää ja ilmoittaa heille erikseen.

Yksittäisen käyttäjän lisääminen

Yksittäinen käyttäjä (esim. vieraileva opettaja) voidaan lisätä työtilaan myös manuaalisesti. Kun olet työtilassa, valitse Navigaatio-osiosta Osallistujat. Paina Osallistujat-sivulla Lisää osallistujia -painiketta.

moodle osallistujat lisaa

Kirjoita hakuruutuun lisättävän käyttäjän nimi ja lisää haluamasi käyttäjä Moodlen ehdottamien käyttäjien joukosta oikean käyttäjän tietojen päältä painamalla. Käyttäjästä näkee nimen lisäksi sähköpostiosoitteen. Henkilöitä voi olla saman nimisiä tai kyseessä voi olla jo vanhentunut tunnus, joten ole tarkkana. Voit lisätä samalla kertaa niin monta käyttäjää, kuin tarpeen.

Valitse lopuksi Lisää osallistujia.lisää käyttäjä