Moodle: Kaltura-video osana keskustelualueen viestiä tai video tehtävänpalautuksena

Voit hyödyntää Kaltura-videoiden upotustoimintoa tehtävänpalautuksissa sekä työtilan viesteissä (ohjeen kohdat A ja B). Kohdassa C on ohje videotehtävän palaukselle (Kaltura Media Assignment).

Huom. Tarkista opettajan laatiman tehtävänpalautuksen ohje. Todennäköisesti opettaja ei edellytä videon julkaisemista millään kanavalla (”Published”), vaan riittää, että video on piilotettu (Unlisted) tai Moodlen kautta tehtävissä palautuksissa kokonaan yksityinen (private).

A. Videon upottaminen keskustelualueen viestiin

kaltura text editor embed kaltura video button

B. Videon upottaminen tehtävänpalautukseen tekstieditorin kautta

kaltura text editor embed kaltura video button

Huom. opettaja pitää valita tehtävän palautusmuodoksi Verkkoteksti, jotta upotus on mahdollinen.

1. Kun painat Embed Kaltura Media -painikkeesta, avautuu erilliseen ikkunaan listaus Kalturaan lataamistasi videoista.  Kun olet löytänyt haluamasi videon, valitse Select. Mikäli et ole vielä ladannut tarvittavaa videota Kalturaan, voit tehdä sen samassa ikkunassa Add New -napista (ohje).moodle kaltura atto media gallery
  2. Siirryt esikatselunäkymään. Paina ikkunan alareunassa näkyvästä Embed-napista salliaksesi upotuksen.

moodle kaltura atto media gallery preview

3. Huom. tämän jälkeen varsinainen video ei näy tekstieditorin kentässä, vaan videoon viitataan linkkimuotoisella tekstillä. Lähetä nyt viestisi keskustelualueelle tai tallenna tehtävänpalautus. Linkkiteksti viittaa upotettavaan videoon ja varsinainen video tulee näkyviin viestin julkaisun/tehtävän palautuksen jälkeen.kaltura text editor embed kaltura video button

C. Videon palautus Kaltura Media Assignment -tehtävään

1. Avaa tehtävä ko. kurssialueelta.
  2. Lisää tuottamasi video tai tee video suoraan Add media submission -painikkeen kautta.
    1. Median lisääminen tehtävään
    2. Lisätyn median lähettäminen tehtävänpalautukseksi

Kaltura media assignment media subission button on left, submit button on right

3. Valitse avautuvasta ikkunasta haluamasi video Select-painikkeella tai tee video Add New-painikkeen kautta. Kuittaa palautus tehtävänä Yes-painikkeella.select media

4. Valinnan jälkeen videon esikatselunäkymä näkyy sivulla ja voit vielä katsoa videon. (Jos teit videon juuri äsken, sen latautuminen ja valmistuminen voi kestää jonkin aikaa.)

Replace media – painikkeella pääset valitsemaan jonkun toisen videon.

kaltura media assignment after selecting video

Onnistuneen palautuksen jälkeen saat vielä varmistusviestin.

submission success