Moodle: Kaltura-video osana keskustelualueen viestiä tai videotehtävän palautus

Voit hyödyntää Kaltura-videoiden upotustoimintoa tehtävänpalautuksissa sekä työtilan viesteissä (ohjeen kohdat A ja B). Tällöin varmistat, että oli videon julkisuuden aste mikä tahansa Kalturassa, näkee vastaanottaja Moodlessa sen kuitenkin. Kohdassa C on ohje videotehtävän palaukselle.

A. Videon upottaminen keskustelualueen viestiin

moodle kaltura atto upotus viestiin

B. Videon upottaminen tehtävänpalautukseen tekstieditorin kautta

moodle kaltura atto videon upotus tehtavaan

Huom. opettaja pitää valita tehtävän palautusmuodoksi Verkkoteksti, jotta upotus on mahdollinen.

1. Kun painat Embed Kaltura Media -painikkeesta, avautuu erilliseen ikkunaan listaus Kalturaan lataamistasi videoista. Latautuminen voi kestää pidemmänkin hetken, odottele rauhassa. Kun olet löytänyt haluamasi videon, valitse Select. Mikäli et ole vielä ladannut tarvittavaa videota Kalturaan, voit tehdä sen samassa ikkunassa Add New -napista (ohje).moodle kaltura atto media gallery
  2. Siirryt esikatselunäkymään. Paina ikkunan alareunassa näkyvästä Embed-napista salliaksesi upotuksen.

moodle kaltura atto media gallery preview

3. Huom. tämän jälkeen varsinainen video ei näy tekstieditorin kentässä, vain sininen linkkiteksti näkyy enää tässä kohtaa. Lähetä nyt viestisi keskustelualueelle tai tallenna tehtävänpalautus. Sininen linkkiteksti viittaa upotettavaan videoon ja varsinainen video tulee näkyviin viestin julkaisun/tehtävän palautuksen jälkeen.

kaltura moodle atto videon upotus

C. Videon palautus Kaltura Media Assignment -tehtävään

1. Avaa tehtävä ko. kurssialueelta.
  2. Lisää tuottamasi video tai tee video suoraan Add media submission -painikkeen kautta.

add video submission

3. Valitse avautuvasta ikkunasta haluamasi video Select-painikkeella tai tee video Add New-painikkeen kautta. Kuittaa palautus tehtävänä Yes-painikkeella.select media

4. Valinnan jälkeen videon esikatselunäkymä näkyy sivulla ja voit katsoa videon. (Jos teit videon juuri äsken, sen latautuminen ja valmistuminen voi kestää jonkin aikaa.)

Replace media – painikkeella pääset valitsemaan jonkun toisen videon.

Submit media – painikkeella palautat videon.

video submission preview

Onnistuneen palautuksen jälkeen saat vielä varmistusviestin.

submission success