Laatukriteeristö

Verkkototeutusten laatukriteerit on laadittu toimimaan pohjaksi ammattikorkeakoulujen ja CampusOnline.fi verkko-opintojen laadun kehittämiseksi.  eAMK-hankkeessa laaditut kriteerit ovat pohjana myös hamkin laadukkaissa moduulitoteutuksissa.

Laatukriteerit koostuvat 11 teemasta ja niihin liittyvistä laadukkaan toteutuksen ominaisuuksista. Kriteerit kertovat, miten nämä ominaisuudet ilmenevät suunnittelun ja toteutuksen aikana. Laatukriteeristöä voi hyödyntää monin eri tavoin, kuten toteutuksen suunnittelussa ja kehittämisessä sekä opiskelijapalautteiden keräämisessä.

Miten käytät laatukriteereitä moduulien suunnittelussa ja kehittämisessä?

 1. Moduulitiimin kanssa yhdessä tai itsenäisesti toteutuksen suunnittelun aikana tsekkauslistana, jonka pohjalta oleelliset asiat tulevat keskusteluun ja toteutettua käytännössä.
 2. Moduulitiimin kanssa yhdessä tai itsenäisesti aiemman toteutuksen arvioinnissa toteutuksen jälkeen. Tämän pohjalta voitte poimia kehittämiskohteet seuraavalle toteutukselle.
 3. Tule hakemaan ideoita ja hyviä käytänteitä Laadukas moduulitoteutus työpajaan, jossa laatukriteereitä käytetään itse- ja vertaisarvioinnin välineenä. Työpajasta voit poimia mukaasi uusia ideoita ja oman toteutuksen kehittämiskohteet.

Laatukriteerit työkaluna

 1. Itsearviointiin tarkoitettu verkkotyökalu, jonka avulla saat palautteen, miten hyvin laatukriteeristö toteutuu opintojaksollasi. Halutessasi saat tuloksen sähköpostiisi. Voitte esimerkiksi tehdä arvioinnin itsenäisesti ennen moduulitiimin tapaamista ja käsitellä kehittämiskohteita yhteisesti.
 2. Sähköisesti täytettävä pdf-lomake, joista erilliset versiot suunnitteluun ja toteutukseen. Lataa lomakkeet itsellesi ja tee lomakkeisiin muistiinpanoja.
  eAMK-verkkototeutusten laatukriteerit: suunnittelu
   (PDF-tiedosto)
  eAMK-verkkototeutusten laatukriteerit: toteutus
   (PDF-tiedosto)

Osaamismerkki

Mikäli tarjoat laadukkaan toteutuksesi CampusOnline portaalissa, voit hakea CampusOnline-osaaja osaamismerkiä ja näyttää näin osaamisesi.

Kokonaisuuden sisältö

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.