Kuvaruutukaappaus Kaltura Personal Capture -sovelluksella

Kaltura Personal Capture -työkalulla voit tehdä kuvaruutuvideoita ja julkaista ne videopalvelu  Kalturassa. Videoon voi liittää ruututallennuksen lisäksi web-kameran kuvan.

Ohje sovelluksen asentamiseen HAMKin koneelle ja omalle koneelle

Käytä Kaltura Capturea, kun:

Opettajana:

• Haluat tallentaa PowerPoint-esityksen, josta automaattisesti tunnistetaan eri kalvojen sisällöt.
  • Haluat tehdä opetusvideon
  • Haluat pitää videoblogia
  • Haluat tehdä ohjevideon
  • Haluat tehdä ruututallenteen
  • Haluat antaa palautetta opiskelijalle videomuodossa

Opiskelijana:

• Palautat oppimistehtävän esityksen videomuodossa
  • Haluat pitää videoblogia

Pikaohje-tallennukseen:

1. Kirjaudu Kalturaan kaltura.hamk.fi ja valitse Add New > KalturaCapture.
  2. Varmista, että käytät oikeaa ääni- ja videolaitetta tallennuksessa. Valitse videolla näytettävä ruutu.
  3. Tee tallennus. Käynnistä tallennus isosta punaisesta nappulasta.
  4. Tarkista videon tiedot. Lataa video Kalturaan.
  5. Voit editoida videota Kalturassa Video Editor -työkalulla.
  6. Siirry kaltura.hamk.fi-sivustolle, täydennä videon tiedot ja julkaise.

Tekniset ohjeet

1. Kirjaudu Kalturaan kaltura.hamk.fi ja valitse Add New > KalturaCapture. Kaltura Personal capture -sovellus käynnistyy.
    2. Voit valita, mitä ääni- ja videolaitetta käytät sekä valita web-kameran syötteen mukaan painonapeista. Kun video on julkaistu Kalturassa, katsoja voi valita vapaasti livekuvan ja esityksen väliltä tai katsoa niitä vierekkäin. Varmista tarvittaessa video- ja äänikaappauksen laatuasetukset Manage-valikosta.

3. Tee tallennus. Käynnistä tallennus isosta pyöreästä punaisesta nappulasta. Pysäytä neliön muotoisesta stop-painikkeesta, kun olet valmis.

.

4. Tarkista videon otsikko ja kuvaus. Tallenna. Voit ladata suoraan videon Kalturaan Save & upload- painikkeella tai myöhemmin videokirjaston kautta Manage-valinnan takaa.

5. Mikäli haluat ladata videon Kalturaan vasta myöhemmin, löytyvät tallentamasi videot videokirjastosta Manage-valinnan takaa. Voit käynnistää latauksen myöhemmin Upload-painikkeella.

6. Voit editoida videota Kalturassa Video Editor -työkalulla.

7. Siirry kaltura.hamk.fi-sivustolle, täydennä tiedot ja julkaise.

Kaltura Capture –asetukset

Voit avata asetukset Manage-valikosta.

Voit säätää rataspainikkeesta avautuvasta välilehdestä kameratallenteen sekä ruudun kaappauksen laatua sekä valita, tallennetaanko järjestelmän merkkiäänet. Voit muotoilla haluamasi oletusotsikon tallenteille. Tallenna asetukset lopuksi Save-painikkeella.

kaltura capture settings

Huom! Uutena toimintona voit myös valita kursorin korostuksen videolle. Tällöin kursorin ympärillä välähtää keltainen pallo, kun klikkaat hiirellä.

Lisätietoa Kaltura Personal Capture -sovelluksesta: Kaltura Personal Capture Overview