Kaltura: videon nosto Moodleen Kaltura Video Resource -aineistona

Kalturassa tuotettu tai tallennettu materiaali on käytettävissä Moodlessa Kaltura Video Resource –aineistona. Voit selata Kalturan My Media -videogalleriaa aineistoa lisätessä.

Käytä Kaltura Video Resource -toimintoa, kun:

• haluat lisätä videoita Kalturasta Moodle-työtilaan ilman erillistä linkkien kopioimista.
  • tällöin video voi olla julkisuusasetuksiltaan Public, Unlisted tai Private.

Videon voi  linkittää työtilaan  myös kopioimalla Kalturasta kyseisen videon jakolinkin. Tällöin videon tulee olla jaettu julkisesti tai linkin takaa eli Public tai Unlisted.

Pikaohje:

1.  Laita muokkaustila päälle Moodle-työtilassa.Valitse lisää aktiviteetti tai aineisto –kohdasta Kaltura Video Resource.
  2. Anna aineistolle otsikko sekä halutessasi kuvaus. Pääset selaamaan Kaltura-videoita omasta My Media -galleriasta Add Media –painikkeella.
  3. Valitse haluamasi video Select-painikkeella tai mikäli haluat säätää katselusivulle muodostuvan videoikkunan kokoa, klikkaa Select-napin vieressä olevasta nuolipainikkeesta.

1. Kirjaudu sisään Moodleen. Siirry työtilaan, johon haluat lisätä Zoom-tallenteen. Laita muokkaustila päälle.
    Valitse lisää aktiviteetti tai aineisto –kohdasta Kaltura Video Resource.

2. Anna aineistolle otsikko sekä halutessasi kuvaus. Pääset selaamaan Kaltura-videoita Add Media –painikkeella.

3. Kun haluttu video on löytynyt, valitse joko Select valitaksesi videon tai mikäli haluat säätää katselusivulle muodostuvan videoikkunan kokoa, klikkaa Select-napin vieressä olevasta nuolipainikkeesta.

Mikäli myöhemmin tulee tarvetta vaihtaa video toiseen videoon, pääset valitsemaan uudelleen Replace media –painikkeella.

4. Tallentamisen jälkeen video näkyy työtilassa katsottavana resurssina.

Huom. Mikäli jaat Kalturaan viedyn tallenteen Moodlessa Kaltura Video Resource -aineistona, tallenteen julkisuus voi Kalturassa olla private/unlisted/public.
Videon voi  linkittää työtilaan näkyviin myös kopioimalla Kalturasta kyseisen videon jakolinkin. Tällöin Kalturaan viedyn tallenteen julkisuusasteen pitää olla unlisted/public.

Lisätietoa videon julkisuusasteista

Private tarkoittaa videota, jonka vain sinä itse voit nähdä Kalturassa. Se ei myöskään löydy Kalturan hakutyökalun kautta hakemalla. Vaikka jakaisit linkin videoon, sitä ei siltikään voi nähdä kukaan muu.

Unlisted tarkoittaa piilotettua videota: video ei näy Kalturassa julkisten videoiden joukossa, eikä sitä löydy hakutyökalun kautta hakemalla tai verkon hakukoneilla. Videota pääsevät katsomaan vain ne, joilla on saatavilla videon url-osoite.

Public tarkoittaa videota, joka on näkyvillä Kalturassa muiden julkisten videoiden joukossa. Videon voi löytää verkon hakukoneilla ja Kalturan hakutyökalulla.