Videot Moodleen Kaltura Video Resource -aineistona

Kalturassa tuotettu tai tallennettu materiaali on käytettävissä Moodlessa Kaltura Video Resource –aineistona. Voit selata Kalturan My Media -videogalleriaa aineistoa lisätessä.

Käytä Kaltura Video Resource -toimintoa, kun:

• haluat lisätä videoita Kalturasta Moodle-työtilaan ilman erillistä linkkien kopioimista. Tällöin video voi olla julkisuusasetuksiltaan Public, Unlisted tai Private.

Videon voi  linkittää työtilaan  myös kopioimalla Kalturasta kyseisen videon jakolinkin. Tällöin videon tulee olla jaettu julkisesti tai linkin takaa eli Public tai Unlisted.

Pikaohje videon lataamiseksi Kalturaan Moodlen kautta

Pikaohje jo Kalturasta löytyvälle videolle

1.  Laita muokkaustila päälle Moodle-työtilassa.
  2. Lisää aktiviteetti tai aineisto –kohdasta Kaltura Video Resource.
  3. Anna aineistolle otsikko sekä halutessasi kuvaus. Etsi video Add Media –painikkeella.
  4. Valitse video Select-painikkeella. Tarvittaesa valitse videon katseluikkunan koko Select-napin vieressä olevasta nuolipainikkeesta.

kaltura video resource add moodle
  1. Kirjaudu sisään Moodleen. Siirry työtilaan, johon haluat lisätä Kaltura-videon. Laita muokkaustila päälle.
  2. Valitse lisää aktiviteetti tai aineisto –kohdasta Kaltura Video Resource. Paina Lisää.
  3. Anna aineistolle otsikko sekä halutessasi kuvaus. Pääset selaamaan Kaltura-videoita Add Media –painikkeella.
  • Kun haluttu video on löytynyt, valitse joko Select valitaksesi videon.
  • Mikäli haluat säätää katselusivulle muodostuvan videoikkunan kokoa, klikkaa Select-napin vieressä olevasta nuolipainikkeesta.

Tallentamisen jälkeen video näkyy työtilassa katsottavana resurssina.

Mikäli myöhemmin tulee tarvetta vaihtaa video toiseen videoon, pääset valitsemaan uudelleen Replace media –painikkeella.

Lisätietoa videon julkisuusasteista

Private tarkoittaa videota, jonka vain sinä itse voit nähdä Kalturassa. Se ei myöskään löydy Kalturan hakutyökalun kautta hakemalla. Vaikka jakaisit linkin videoon, sitä ei siltikään voi nähdä kukaan muu.

Unlisted tarkoittaa piilotettua videota: video ei näy Kalturassa julkisten videoiden joukossa, eikä sitä löydy hakutyökalun kautta hakemalla tai verkon hakukoneilla. Videota pääsevät katsomaan vain ne, joilla on saatavilla videon url-osoite.

Public tarkoittaa videota, joka on näkyvillä Kalturassa muiden julkisten videoiden joukossa. Videon voi löytää verkon hakukoneilla ja Kalturan hakutyökalulla.