Kaltura: videon lataus ja jakaminen

5

Kaltura-videopalveluun voidaan ladata videoita lukuisissa eri tiedostomuodoissa Media Upload -toiminnolla.

Käytä Media Upload -toimintoa, kun:

• haluat ladata ja jakaa videon Kalturassa.

Pika-ohje:

1. Kirjaudu palveluun kaltura.hamk.fi
  2. Valitse Add New > Media Upload
  3. Hyväksy käyttöehdot ja valitse ladattava tiedosto
  4. Täytä videon tiedot (vähintään nimi, kuvaus, lisenssi) ja tallenna
  5. Hyödynnä jakolinkkiä tai julkaise video julkisesti tai sisäisesti.

1. Kirjaudu palveluun kaltura.hamk.fi HAMKin tunnuksellasi (lyhyt muoto)

Kaltura login

2. Valitse Add New > Media Upload

Kaltura add new

3. Lue ja hyväksy käyttöehdot. Valitse ladattava tiedosto.

Kaltura terms and upload

4. Täytä videon tiedot (vähintään nimi, kuvaus, lisenssi) ja tallenna Save-painikkeella. Voit tallentaa videon ensin vain itsellesi tai piilotettuna videona.

Kaltura Media upload info

5. Kun olet tallentanut videon tiedot Save-painikkeella, voit valita videon julkisuusasteen listalta.

• Private tarkoittaa videota, jonka vain sinä itse voit nähdä Kalturassa. Se ei myöskään löydy Kalturan hakutyökalun kautta hakemalla. Vaikka jakaisit linkin videoon, sitä ei siltikään voi nähdä kukaan muu.
  • Unlisted tarkoittaa piilotettua videota: video ei näy Kalturassa julkisten videoiden joukossa, eikä sitä löydy hakutyökalun kautta hakemalla tai verkon hakukoneilla. Videota pääsevät katsomaan vain ne, joilla on saatavilla videon url-osoite.
  • Public tarkoittaa videota, joka on näkyvillä Kalturassa muiden julkisten videoiden joukossa. Videon voi löytää verkon hakukoneilla ja Kalturan hakutyökalulla.

Mikäli haluat tehdä videosta julkisen, valitse listalta Published.

• Tämän jälkeen voit valita kategorian tai kanavan – tai useita, jolle voit julkaista videon halutessasi.
  • Kategoriat ovat julkisia eli nähtävillä kaikille. Kanavan julkisuusaste voi olla julkinen, eli avoin kaikille, tai esimerkiksi sisäinen ”restricted”, jolloin kanavaa voivat katsella vain Kalturaan kirjautuneet käyttäjät.

HUOM. Opiskelija pystyy julkaisemaan vain kanaville. Kanavista näytetään ensin sinun omat kanavasi ja sen jälkeen muut. Voit myös hakea kanavia nimien perusteella.

Kaltura publish

Mikäli haluat myöhemmin vaihtaa videon julkisuusastetta, toimi seuraavasti:

• Avaa video, jonka julkisuusastetta haluat vaihtaa.
  • Paina actions-painikkeesta.
  • Valitse avautuvasta listasta Publish. Valitse haluamasi julkisuusaste ja tallenna.

Videon jakaminen

Voit tuoda videon Moodlen kurssialueelle näkyviin Kaltura Video Resource -aineistona.

Voit linkittää tai upottaa videon Kalturan Share-toiminnolla.

Discussion5 kommenttia

1. Pingback: Kaltura: YouTube-videon lisäys

2. Pingback: Zoom: Tallenteen jakaminen

3. Pingback: Zoom: Usein kysytyt kysymykset

4. Pingback: WebEx: Tallenne mp4-muotoon

5. Pingback: Moodle: Kaltura Media Gallery - Opettajan ohjeet

Leave A Reply