Kaltura – User channels (kanavat)

Kalturassa sekä opettajat että opiskelijat voivat luoda omia kanaviaan. Kanavat toimivat videoiden julkaisukanavina halutuille käyttäjille ja ne löytyvät User channels -otsikon alta. Jokainen käyttäjä voi luoda oman kanavansa ja määrittää sille haluamansa julkisuusasteen. Tämän lisäksi kanavan asetuksissa voidaan asettaa videoiden etukäteismoderointi eli omistaja vahvistaa kanavalla julkaistavat videot. Lisäksi voidaan kytkeä kommentointi päälle kirjautuneille käyttäjille.

Kanavien hallinta

Kanavan julkisuusaste Katseluoikeudet Muokkausoikeudet Käyttöesimerkit HUOM.
Open Kaikki kirjautuneet käyttäjät Kaikki kirjautuneet käyttäjät Avoin kanava johonkin teemaan liittyen, johon kaikki kirjautuneet käyttäjät voivat tuottaa materiaalia, esim. osaamisalue tai tapahtuma. Kanava näkyy mahdollisena julkaisupaikkana Publish in Channel -osiossa kaikille kirjautuneille käyttäjille.
Restricted Kaikki kirjautuneet käyttäjät Kanavan luoja ja erikseen kutsutut käyttäjät.* Opettajan tuottama videokokonaisuus, joka halutaan jakaa sellaisenaan AMKin sisällä. esim. kielenoppimisen strategia Lisäoikeudet annetaan käyttäjille yksittäin käyttäjätunnuksen tai nimen perusteella.
Private Kanavan luoja ja erikseen kutsutut käyttäjät.* Kanavan luoja ja erikseen kutsutut käyttäjät.* Tietylle pienelle joukolle rajattu videokokonaisuus. Lisäoikeudet annetaan käyttäjille yksittäin käyttäjätunnuksen tai nimen perusteella.
Public Kaikki (myös ulkopuoliset anonyymikäyttäjät) Kanavan luoja ja erikseen kutsutut käyttäjät.* Täysin julkisen videokokonaisuuden jakaminen koko maailmalle. Lisäoikeudet annetaan käyttäjille yksittäin käyttäjätunnuksen tai nimen perusteella.

*Kanavan jäsenroolit (lisäoikeudet)

Rooli Oikeudet
Member Näkee kanavan sisällön
Contributor Näkee kanavan sisällön ja voi lisätä mediaa kanavalle
Moderator Näkee kanavan sisällön, voi lisätä mediaa kanavalle ja moderoida kanavaa
Manager Näkee kanavan sisällön, voi lisätä mediaa kanavalle, moderoi kanavaa ja hallitsee kanavan yleisiä asetuksia (esim. jäsenten lisääminen ja muokkaus)

Pika-ohjeet:

Kanavan luominen

1. Kirjaudu palveluun kaltura.hamk.fi
  2. Valitse ylänavigaatiosta User Channels
  3. Valitse avautuneelta Channels-sivulta Create Channel
  4. Anna kanavalle nimi ja valitse sopiva julkisuusaste (em. taulukot)
  5. Palaa kanavalle tallennuksen jälkeen ja lisää haluamasi videot sinne Add Media -painikkeella.
  6. Julkaise videot kanavalle Publish-painikkeella