Kaltura: omien videoiden lajittelu ja hakeminen My Media -listauksesta

Voit selata omia Kaltura-videoita My Media -listauksen kautta. Voit hyödyntää listan omaa hakutoimintoa, suodatusta tai lajittelua. Näitä toimintoja yhdistelemällä helpotat omaa etsintääsi.

Hakutoiminnot ovat käytettävissä myös Moodlen kautta avautuvassa My Media -listauksessa.

My Media -listauksen avaaminen Kalturassa

Valitse kaltura.hamk.fi -osoitteessa Login-painikkeen tai oman nimesi alta My Media. Kirjaudu sisään palveluun tarvittaessa.

Kaltura My Media

Suodatus

voit suodattaa sisältöjä mm. seuraavien mukaan:

  • tallennus- tai muokkauspäivä
  • julkisuusaste
  • lisenssi
  • sisältötyyppi (mm. video, quiz, kuvatiedosto, äänitiedosto)
  • Voit suodattaa sisältöjesi joukosta ne, joihin on ladattu palvelussa tekstitykset.
  • Voit suodattaa videoita pituuden mukaan – jos haet esimerkiksi sitä yhtä tiettyä pidempää tallennetta opetustilaanteesta, voit suosiossa suodattaa lyhyet videot pois.

kaltura my media filter

Huom. suodatusehtoja on kahdella sivulla. Voit vaihtaa sivua More Filters -napin -painikkeen päältä klikkaamalla.

kaltura my media more filters

Käytetyt filtterit näkyvät Filters-painikkeen alla silloin, kun varsinainen suodatinten valintanäkymä on suljettu. Kuvan esimerkissä on haettu videoita, joissa on lisätyt tekstitykset ja jotka ovat kestoltaan vähintään viisi minuuttia pitkiä. kaltura my media filters closed

Haku

Haut My Media -listauksessa etsivät vastaavuuksia videoiden otsikoista, kuvausteksteistä, quiz-videoiden kysymyksistä, kommenteista. Kun olet kirjoittanut Search-kenttään hakusanan, voit erikseen valita, mistä sisällöistä haluat tehdä haun.

kaltura my media search fields

Mikäli olet tuottanut videon Kaltura Capture -työkalulla ja video sisältää Powerpoint-esityksen, tehdään haku myös esityksen kalvoilta automaattisesti tunnistettavasta sisällöstä (Chapters/Slides). Lisätietoa Timeline-toiminnosta: ohje.

Esimerkki kirjanmerkkejä sisältävän videon hakutuloksesta, haettu sanalla ”research”

kaltura my media search chapter

Voit valita myös tarkemmin, mistä

Lajittelu

voit lajitella videoita mm. tallennus- tai muokkauspäivän mukaan, aakkostaa videon otsikon perusteella tai videoiden avaus- tai katselukertojen perusteella. Mikäli käyttäisit ajastusta videon julkaisua, voisit käyttää tätä myös ehtona lajittelussa.

kaltura my media sort

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.