EXAM: Opettajan ohjeet

HAMKin EXAM-tilat avataan rajoitetusti 18.5.2020.

exam tenttiprosessi hamkissa

Tentin tekeminen

Tentin luominen

 1. Kirjaudu EXAMiin osoitteessa: https://exam.hamk.fi HAMKin tunnuksilla
 2. Luo uusi tentti (yleinen tai henkilökohtainen)
 3. Liitä tentti ns. opintojaksoon (toteutus). Käytä yleiskoodeja EXAM01 (=kypsyysnäyte), EXAM02 (=maturity test) ja EXAM03 (=muu).
 4. Anna tentille kuvaava, mahdollisimman yksilöllinen nimi (esim. Kypsyysnäyte, Onni Opiskelija tai INRAP17A3, Rakennetekniikan tentti 1 kevät 2018)
 5. Muokkaa tenyin asetukset sopiviksi ja laadi ohjeistus.
  • Lisää tarvittaessa muita tentaattoreita tai arvioijia. HUOM. Kypsyysnäytteessä (henk. koht. tentti) lisää viestinnän opettaja arvioijaksi, jolloin hän pääsee antamaan palautteen kielestä.
  • Valitse tenttiin tarvittavat ohjelmistot (pakollinen tieto). Ohje: eri kampusten tenttitilat

   • EXAM+Office (rajoitettu tietokoneen käyttö)
   • Internet+EXAM+Office (mahdollistaa internetin käytön)
   • Paperi+EXAM+Office (perinteinen paperikoe, jonka kysymykset ovat EXAMissa)
 6. Lisää tenttiin vähintään yksi aihealue ja kysymykset. Voit hyöntää jo aiemmin tekemiäsi kysymyksiä.  Julkaise tentti.

Tentin julkaiseminen

 1. Julkaisuvaiheessa määrittele tenttiperiodi, milloin tentin voi suorittaa.
  • HUOM. Jos tentin suorittajia on paljon, asetathan riittävän pitkän tenttiperiodin.
 2. Valitse tentin kesto 55, 90, 115 tai 175 minuuttia.
  • HUOM. Kypsyysnäytteissä aina 175 min. Erikoistapauksissa, joissa opiskelijalle myönnetään normaalia pidempi suoritusaika henkilökohtaisena tenttinä, valitaan seuraava pidempi tenttiaika.
 3. Jos kyseessä on yleinen tentti, ohjeista opiskelijoita etsimään tentti suoraan EXAM-järjestelmästä tentin nimellä tai opettajan nimellä.
 4. Lopuksi tallenna ja julkaise.

Tentin arvioiminen

Kun opiskelija on tehnyt henkilökohtaisen tentin (esim. kypsyysnäyte), saat siitä heti sähköposti-ilmoituksen. Yleisten tenttien tilanne näkyy viikoittaisessa koostesähköpostissa.

 1. Kirjaudu EXAMiin ja näet heti työpöydällä Arvioitavat tentit. Arvioimatta ja Odottaa loppuarviointia -sarakkeista pääset tarkastelemaan suorituksia.
 2. Avautuneesta suorituslistauksesta näet opiskelijat, jotka ovat tentin tehneet. Opiskelijan nimeä klikkaamalla pääset tenttisuoritukseen.
 3. Tenttisuorituksen arviointinäkymässä voit antaa kirjallisen palautteen ja pisteet tehtävistä. Lopuksi tentille annetaan lopullinen arvosana lukitsemalla arviointi. HUOM. Opiskelija saa arvioinnin jälkeen sähköposti-ilmoituksen ja voi katsoa arviointinsa EXAMista. Arvosanaa ei voi enää muuttaa, eikä sitä siirretä automaattisesti mihinkään toiseen järjestelmään.

Usein kysytyt kysymykset

Ohjeita opiskelijalle

Katso tarkemmat opettajan ohjeet täältä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.