Harjoittelu asuntovuokrauksen parissa Newsecilla

0

Pohdin pitkään, minkälaisten tehtävien parissa haluaisin suorittaa opintoihin kuuluvan harjoitteluni. Mikään vastaantuleva ei tuntunut täysin omalta vaihtoehdolta ja paineita alkoi kasaantumaan opintojen lähestyessä loppuaan. Rinnalla oli kova hinku pois opiskeluaikojen työtehtävistä vähittäismyynnin parissa ja päiviä värittikin kova työpaikkojen selailu. Lopulta eteeni osui ilmoitus, jossa Newsecille haettiin työntekijää toimimaan asuntovuokrauksen parissa. Ilmoitus nosti sydämen kurkkuuni saman tien, tämä olisi itseäni kutsuva tie, jolle suuntaisin seuraavaksi. Työhakemuksen, parin haastattelun ja psykologin soveltuvuusarvioinnin jälkeen, työtehtävä oli minun.

Aloitin uusissa työtehtävissä elokuussa 2021. Jo perehdytysjakson alussa työ tuntui omalta ja mieluisalta. Sain omat työvälineet ja mahdollisuuden olla itse vastuussa töitteni hoitamisesta ja aikataulutuksesta. En ollut koskaan aikaisemmin tehnyt töitä täysipäiväisesti virka-aikaan, joten uusi työrytmi vaati totuttelua. Se osoittautui itselleni kuitenkin huomattavasti sopivammaksi, kuin työajoiltaan kovastikin vaihteleva vuorotyö. Nyt koin ensimmäisen kerran olevani töissä, joihin kuulun ja joissa myös minulla on vastuuta ja voin näyttää kerryttämääni osaamista.

Työtehtäväni pyörivät asuntovuokrauksen ympärillä, keskittyen sen tukitoimiin. Jokainen työpäiväni on erilainen, mutta yksi pysyvistä pilareista on asiakaspalvelu sen eri muodoissa. Palvelen asunnonhakijoita ja asukkaita niin sähköpostitse, kuin puhelimenkin välityksellä, jonka lisäksi meillä on käytössä chat-palvelu. Asiakaspalvelun koen itselleni mieluisaksi ja samalla myös opettavaiseksi. Jokainen kohtaaminen uuden asiakkaan kanssa tuo uusia oivalluksia ja auttaa myös paremmin ymmärtämään yrityksen toimintaa ja kehityskohtia, unohtamatta omien toimintatapojen kehittämistä. Asiakkaiden kanssa pääsee toimimaan myös asuntonäyttöjen parissa, sillä välillä asuntojen esittelyt ovat minun vastuullani.

Asuntovälittäjä esittelemässä asuntoa perheelle.
Kuvituskuva: Pexels.com

Tärkeässä roolissa työpäivissäni on myös irtisanomisten käsittely. Olen vastuussa tiettyjen kaupunkien irtisanomisista ja niiden normaalin käsittelyn mukaan hoidan myös niissä eteen tulevia ongelmakohtia ja epäselvempiä tilanteita. Osana irtisanomisten käsittelyä laitetaan vapautuvat asunnot markkinointiin ja tässä kohden pitää olla tarkkana, jotta kaikki vaikuttavat yksityiskohdat ovat kunnossa.

Usein asunnoista puuttuu esimerkiksi huoneistokuvia, jolloin asunnot pitää kuvata. Välillä kuvaaminen hoidetaan itse ja välillä valokuvaajan kautta. Työtehtäviini kuuluu myös näiden kuvien käsittely ja lisääminen markkinointialustoille sekä omaan arkistooni. Tämä on työssä yksi mieluisimpia puolia ja tuo myös vaihtelua päiviin. Olen oppinut hyvin eri kuvanmuokkausohjelmien käyttöön ja harjaantunut siinä, mitä mikäkin kuva kaipaa, jotta se on asunnonhakijoiden silmiin kaikista houkuttelevin. Hoidan myös yhdessä toisen kollegani kanssa malliasuntokuvia, jolloin muokkaamme kuvia Canvan avulla. Tässä olen kokenut suureksi avuksi sen, että Canva on ollut käytössä ja opiskeluaikoina.

Nainen ottamassa kuvia asunnosta.
Kuvituskuva: Pexels.com

Jokainen työpäiväni on siis toistaan erilainen ja olen yllättynyt siitä, kuinka paljon lisämahdollisuuksia tehtävä on antanut. Työtehtävien mennessä hyvin olen saanut lisävastuita ja tehtäviä hoitaakseni, joka on osoittanut, että sillä todellakin on merkitystä, kuinka työtehtävänsä hoitaa. Olen kokenut nykyisen työn mieluisana, mutta haaveissani on myös edetä yrityksen sisällä vaativampiin tehtäviin. Uskon tämän olevan hyvin mahdollinen polku, sillä liikkuvuus eri tiimien välillä on yrityksessä jo tuttua. Koen työn asuntovuokrauksen parissa avartaneen paljon ajatustapaani vuokra-asunnoista ja toimijoista niiden takana. En ole ennen tullut edes ajatelleeksi, kuinka monta tekijää yhden vuokra-asunnon takana voikaan olla.

Itselleni asuntovuokraus on osoittautunut mieluisaksi toimialaksi, sillä asunnot itsessään ovat aina kiinnostaneet minua, aikaisemmin en vain edes osannut ajatella uraa niiden parissa. Liiketalouden opinnoista on paljon hyötyä eri lukuja seuraillessa, sillä niistä jopa ymmärtää jotain ja markkinoinnin opinnot tukevat päivittäistä toimintaa. Asuntovuokraus on hyvä väylä myös esimerkiksi kiinteistönvälityksen tai asuntosijoittamisen pariin, jotka myös itsessäni herättävät kiinnostusta. Suosittelisin siis työtehtäviä asuntovuokrauksen parissa kaikille, jotka haaveilevat asuntoihin keskittyvästä urasta. Työ avaa paljon mahdollisuuksia ja urapolkuja ja on myös arkielämän kannalta opettavaista.

Kirjoittaja: Ada Parikka

Leave A Reply