Viisi vinkkiä uudelle opiskelijalle

0

Tervetuloa HAMKin kirjastoon, uusi opiskelija! Osana korkeakouluopintojasi tulet tutustumaan ammatilliseen ja tieteelliseen tietoon ja niiden lähteisiin, ja saat käyttöösi uusia tiedonhaun työkaluja Googlen rinnalle. Ennen sitä, tässä viisi vinkkiä jotka auttavat sinut opintojen alkuun.

1. Kirjaston tarjoama tieto löytyy HAMK Finnasta

Hamkin virtuaalikirjasto on nimeltään HAMK Finna. HAMK Finnasta löydät kirjaston kokoelmat: kirjat ja e-kirjat, lehdet ja artikkelit, tietokannat ja opinnäytetyöt. HAMK Finnasta löydät myös avoimen verkon kirjoja, artikkeleita ja oppimateriaaleja.

2. E-aineistoihin HAMKin käyttäjätunnuksella

E-aineistojen käyttöön et tarvitse kirjastokorttia: HAMKin käyttäjätunnus toimii avaimenasi kirjaston tarjoamiin e-aineistoihin. Käyttäjätunnus on se sama tunnus, jolla kirjaudut Hamkin sähköpostiin ja oppimisympäristöön.

Kun haluat käyttää e-aineistoja, etene niihin aina HAMK Finnasta löytyvistä linkeistä. Linkit ohjaavat sinut oikeaan kirjautumispalveluun. Tietokannan omilta sivuilta löytyvistä kirjautumislinkeistä et voi kirjautua sisään HAMKin tunnuksilla.

3. Ammatillista tietoa kampuksen kirjastosta ja verkosta

Kun käyt kampuksella, tutustu kirjaston painettuihin kokoelmiin: kirjoihin ja lehtiin. Kunkin kirjaston kokoelma keskittyy kampuksen koulutusaloihin. Painettuja kokoelmia täydentää laaja digitaalinen kokoelma. Digitaaliseen kokoelmaan pääset sisään virtuaalikirjastostamme HAMK Finnasta.

4. Tutustu omaan alaan lukemalla ammattilehtiä

Ammattilehdet ovat helppo reitti uuden alasi käytäntöihin. Kirjastosta löydät oman alasi ammattilehtiä sekä painettuna että yhä enemmän digitaalisena. Digilehdet ovat pääosin etäkäytössä, eli pääset lukemaan niitä ajasta ja paikasta riippumatta. Digitaalisia ammattilehtiä löydät palveluista Alma Talent Ammattilaismediat, eMagz, journal.fi  ja Flipster. Seuraa linkkejä ja kirjaudu sisään HAMKin käyttäjätunnuksella.

5. Osallistu kirjaston opetuksiin

Osallistumalla kirjaston antamaan opetukseen pääset tutustumaan koulutusalasi tärkeimpiin tiedonlähteisiin ja niiden käyttöön, ammatillisen ja tieteellisen tiedon etsimiseen ja arviointiin sekä moneen muuhun hyödylliseen taitoon. Näistä taidoista on sinulle hyötyä paitsi koko opiskelun ajan, myös myöhemmin työelämässä.

Toivotamme sinulle onnea ja iloa alkaviin opintoihin!

Comments are closed.