Vaihtoehtoja ruudulta lukemiselle

0

Luetko paljon tietokoneen tai puhelimen näytöltä? Tuntuuko jatkuva lukeminen raskaalta?  Vai onko haasteesi lähinnä elämän ja opiskelun yhteensovittaminen? Tässä ovat kirjaston pikavinkit lukemisen ja oppimisen helpottamiseen. Jos klikkaat ala-otsikkoa, saat lisätietoja aiheesta. Linkit vievät sinut HAMKin ja viiden muun korkeakoulukirjaston yhdessä tekemään oppaaseen Laurean sivuilla.

Kuuntele tekstiä

Tekstin kuuntelu joko selaimella tai laitteen omalla kuuntelutoiminnolla on helppoa. Myös monissa kirjaston tarjoamissa e-aineistoissa on tarjolla kuuntelutoiminto.

Muokkaa lukunäkymää

Ruudulta lukeminen rasittaa silmiä. Tätä voi vähentää tuunaamalla näytöstä itselle paremmin sopiva. Voit säätää taustan ja tekstin väriä, käyttää korostusta, vaihtaa fonttia, suurentaa tai pienentää kirjainten kokoa ja välejä.

Käännä teksti omalle kielelle

Opintojen aikana joudut lukemaan paljon englanninkielistä asiatekstiä. Erityisesti tieteellinen teksti voi olla vaikeaa ymmärtää. Tekstin kääntäminen omalle kielelle voi auttaa, oli tekstisi sitten verkkosivu  tai artikkeli tieteellisessä lehdessä.

Opi oppimaan

Tiedätkö, millainen oppija olet: lukija, kuuntelija, katsoja, piirtäjä? Vai opitko parhaiten ryhmätöissä? Oman oppimistyylin tunnistaminen auttaa valitsemaan sinulle parhaiten sopivat opiskelutekniikat.

Keskity sisältöön

Keskittymisen puute on nykyään lähes kansantauti. Onneksi keskittymistä voi parantaa monella helpolla keinolla.

Poikkea kirjaston pop-up pisteellä Hämeenlinnan korkeakoulukeskuksen ala-aulassa keskiviikkona 9.10.,  niin kerromme lisää. Muina aikoina voit kysyä lisää juuri sinulle sopivista apukeinoista kirjaston asiakaspalvelusta. Muista myös HAMKin hyvinvointipalvelujen rautaiset ammattilaiset.

Kuva: Adobe Stock

Leave A Reply