Kotimaiset lehtiartikkelit, kirjat ja muut julkaisut
- Ellibs – Kotimaisia e-kirjoja.
- Finna.fi – kaikkien Suomen Finna-kirjastojen aineisto, mutta myös kattavasti esimerkiksi kotimaisia artikkeleita ja opinnäytetöitä. Huomaa: et pääse lukemaan e-kirjoja Finna.fi:n kautta. Hae kirjaa HAMK Finnasta.
- Google Scholar – monialainen, kattava tiedonlähteiden haku.
- Journal.fi – Suomalaisia tieteellisiä lehtiä ja vuosikirjoja verkossa.
- OuluREPO – Oulun yliopiston julkaisuarkisto: opinnäytetöitä, väitöskirjoja ja artikkeleita. Sisältää muun muassa erityispedegogiikan ja oppimistieteiden aineistoja.
- JYX – Jyväskylän yliopiston julkaisuarkisto. Jyväskylän yliopistossa tuotettuja tai sen kokoelmista digitoituun muotoon muutettuja aineistoja.
- Trepo – Tampereen yliopiston julkaisuarkisto: opinnäytetöitä, konferenssijulkaisuja, artikkeleita ja muuta tutkimusaineistoa.
Kansainväliset lehtiartikkelit, kirjat ja muut julkaisut
- Ebook Central – E-kirjapalvelussa on käytettävissä n. 150 000 e-kirjaa eri tieteenaloilta. Kirjavalikoima kattaa Ebook Central Academic Complete -kokoelman sekä HAMKin kirjaston yksittäin hankkimia e-kirjoja.
- ERIC (Education Resources Information Center) – Tietoa kasvatusalan tutkimuksesta: artikkeleista, kirjoista ja muista julkaisuista. Jonkin verran myös kokotekstinä.
- Google Scholar – monialainen, kattava tiedonlähteiden haku.
- HAMK Finnan kansainvälisten aineistojen monialainen haku.
- SAGE Journals – Tieteellisiä lehtiä eri aihealueilta.
- Science Direct Freedom Collection – Tieteellisiä lehtiä eri aihealueilta.
- Wiley Online Library – Tieteellisiä lehti eri aihealueilta.
Muut tiedonlähteet
- Avointen oppimateriaalien kirjasto – Oppimateriaaleja, joita kuka vaan voi käyttää opetuksessa. Voit myös jakaa itse tekemääsi oppimateriaalia.
- Hae hakusanoja Yleisestä suomalaisesta ontologiasta YSO:sta.
- Vinkkejä ohjeiden kirjoittamiseen tarjoavat Selkokeskus, Kotus (Kielitoimiston ohjepankki) ja Kielikello.
Lisää tukea
- HAMKin kirjaston video-ohjeita yleisesti tiedonhankintaan sekä eri tietokantojen käyttöön.
- Varaa halutessasi aika tiedonhankinnan verkko-ohjaukseen.
- Tee kaukopalvelupyyntö aineistosta, jota et saa auki HAMKin kokoelmien kautta. Vinkki: kannattaa kokeilla hakea vaikkapa artikkelin nimellä myös Googlella tai Google Scholarilla; artikkeli saattaa löytyä ilmaiseksi heti käyttöösi!
- Ota halutessasi käyttöön viitteidenhallinnan ilmainen ohjelma Zotero. Ohjevideo Zoterosta ja sen käytön hyödyistä. Voit integroida sen Wordiin ja luoda tekstiviitteitä sekä ylläpitää lähdeluetteloa APA 7-muodossa. Jos kaipaat kevyempää ratkaisua, niin selaimen avulla käytettävä ZoteroBib voisi olla juuri sinulle sopiva palvelu.
Kuvasta kiitos: Ray Shrewsberry, Pixabay.