Sosiaalinen media työnhaussa

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinFacebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinby feather

Internet on viestintäympäristönä tasa-arvoinen kaikille toimijoille. Sosiaalinen media on termi, jota käytetään kuvaamaan kaksi- tai useampisuuntaista viestintää ihmisten välillä. Tämä koskee myös tilannetta, jossa on tarpeen löytää työtä.

Sosiaalinen media on hyvä työkalu työnhaussa tai oman asiantuntijuuden ja osaamisen näkyväksi tekemisessä.  Yrityksen ovat aktivoituneet sosiaalisessa mediassa myös rekrytointimielessä ja luonnollisesti on hyväksi olla mukana sellaisissa paikoissa, missä valitaan tulevaisuuden työntekijöitä eri yrityksiin. Vaikka oma tilanteesi ei olisikaan sellainen, että olisit aktiivisessa työnhaussa on osaamisen esillä pitäminen ammatillisesti hyödyllistä. Voit löytää uusia yhteistyökumppaneita tai asiakkaita sitä kautta, että he näkevät, mitä teet ja miten sinuun saa yhteyden.

Osaaminen näkyväksi

Asiantuntijaksi pääsee nykyään sillä tavalla, että sanoo olevansa asiantuntija. Tämä on sitä tasa-arvoa, minkä internet meille mahdollistaa. Kun lupaat olla asiantuntija, täytyy sinun tietenkin lunastaa lupauksesi. Tänä päivänä se tapahtuu tuottamalla omasta aihepiiristäsi sisältöjä muiden saataville. Ilmaiseksi. Näkökulmia sisältöön voi olla monenlaisia ja omasta tilanteesta riippuen se saattaa vaihdella työnhausta harrastuksiin. Joka tapauksessa aktiivinen ja säännöllinen sisällöntuotanto ja läsnäolo verkossa on elintärkeää modernille asiantuntijalle.

Mitä asiantuntijuus sinun mielestäsi on nykypäivänä? Löytyykö tapaus, että ei voi olla asiantuntija yllä kuvaamallani tavalla?

Ohessa esitys marraskuulta aihetta sivuten.

19.3. pidän teemailtapäivän otsikolla Sosiaalinen media ja rekrytoinnin tulevaisuus. Lisätiedot ja ilmoittautumiset täältä.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinFacebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinby feather